Champignons cu maioneza si usturoi

Postat de RODIMUR in Salate
19 Iul 2017 | 3701 vizualizari
Champignons cu maioneza si usturoi

Un aperitiv special, cu un gust foarte bun, care pe vremea comunismului se făcea cu ciupercuțe chinezești din cutii, pe care le procuram cu greu. Acum nu ne mai interesează cutiile cu ciupercuțe, pentru că găsim în supermarketuri champignons proaspete și regăsim gustul plăcut de odinioară. Suntem, asemenea lui Marcel Proust, în căutarea timpului pierdut...

Ingrediente

  • 300 grame champignons
  • 1 cățel de usturoi
  • sare
  • piper
  • Pentru maioneză
  • 3 gălbenușuri
  • 1 linguriță de muștar clasic
  • 50 ml ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Se rup piciorușele de la ciupercuțe și se curăță bine. Se înjumătățesc pălărioarele ciupercuțelor, se curăță de pielițe și de lamelele de pe partea interioară, după care se spală bine în două-trei ape și se feliază (felii cam de 0,5 cm grosime).

După ce au fost spălate, ciupercuțele se pun la fiert, la foc iute, cu apă suficientă. După câteva clocote, se aruncă apa și se pun din nou la fiert, cu apă caldă în care s-a dizolvat 1/2 linguriță de sare. Când sunt fierte, se strecoară și se lasă în strecurătoare să se scurgă bine de apă.

Se face maioneza. Se fierb tare două ouă, se lasă să se răcească și apoi se curăță de coajă. Se răzuie gălbenușurile tari în care se încorporează o linguriță de muștar clasic și se amestecă bine. Când acest amestec s-a omogenizat, se adaugă și gălbenușul crud și apoi, puțin câte puțin uleiul, amestecând/mixând mereu până ce rezultă o maioneză densă/groasă.

Se curăță un cățel de usturoi și se răzuie fin în maioneză. Se condimentează cu sare și piper și apoi se adaugă ciupercuțele scurse bine de apă. Se omogenizeză bine și se pot servi deja.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Champignons cu maioneza si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de ciuperci champignons

Postat de eumimi

Salata de ciuperci champignons

Fierbem ciupercile feliate si pieptul de pui cu un praf de sare. Tocam marunt ciupercile si pieptul de pui si le punem intr-un bol. Adaugam si usturoiul pisat, maioneza si un praf de...

Citeste continuarea

Salata de ciuperci

Postat de Alina26

Salata de ciuperci

1.Am curatat si am spalat ciupercile. 2.Le-am taiat cubulete mici. 3.Am incins o tigaie adanca cu ulei de masline,am pus ciupercile cu putina sare,si am lasat la foc potrivit pana a scazut...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.07.2017, 00:54
la 19.07.2017, 00:57
la 19.07.2017, 06:49
Mulțumesc frumos, Mimi!
la 19.07.2017, 06:50
Îți mulțumesc frumos, Motănel!
la 19.07.2017, 08:25

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking