Ingrediente
- 300 grame champignons
- 1 cățel de usturoi
- sare
- piper
- Pentru maioneză
- 3 gălbenușuri
- 1 linguriță de muștar clasic
- 50 ml ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
Se rup piciorușele de la ciupercuțe și se curăță bine. Se înjumătățesc pălărioarele ciupercuțelor, se curăță de pielițe și de lamelele de pe partea interioară, după care se spală bine în două-trei ape și se feliază (felii cam de 0,5 cm grosime).
După ce au fost spălate, ciupercuțele se pun la fiert, la foc iute, cu apă suficientă. După câteva clocote, se aruncă apa și se pun din nou la fiert, cu apă caldă în care s-a dizolvat 1/2 linguriță de sare. Când sunt fierte, se strecoară și se lasă în strecurătoare să se scurgă bine de apă.
Se face maioneza. Se fierb tare două ouă, se lasă să se răcească și apoi se curăță de coajă. Se răzuie gălbenușurile tari în care se încorporează o linguriță de muștar clasic și se amestecă bine. Când acest amestec s-a omogenizat, se adaugă și gălbenușul crud și apoi, puțin câte puțin uleiul, amestecând/mixând mereu până ce rezultă o maioneză densă/groasă.
Se curăță un cățel de usturoi și se răzuie fin în maioneză. Se condimentează cu sare și piper și apoi se adaugă ciupercuțele scurse bine de apă. Se omogenizeză bine și se pot servi deja.
Daca ti-a placut reteta noastra "Champignons cu maioneza si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|