Ingrediente
- 200 gr unt sau margarina
- 250 gr zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 500 gr faina
- 3 oua
- 300 ml lapte
- 50 gr cacao amara
- 1 plic praf de copt sau 1 plic drojdie ptr cuptor
Mod de preparare
Untul moale (la temperatura camerei) se mixeaza cu 200 gr zahar si cele 2 plicuri de zahar vanilat. Se mixeaza pina obtinem o compozitie cremoasa. Nu e necesar ca zaharul sa se topeasca. Se adauga 1 ou. Se mixeaza rapid si doar dupa ce acesta s-a incorporat perfect in compozitie il putem adauga si pe cel de-al doilea si la fel pentru al treilea ou. Se obtine o crema bogata. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in compozitie alternind cu 250 ml lapte. Se obtine un aluat fluid, dar destul de dens.
Se toarna 2/3 din aluat intr-o forma unsa cu unt. Treimea de aluat ramasa o amestecam cu cacaua amestecata in prealabil cu cele 50 gr zahar ramase si apoi adaugam si cei 50 ml lapte ramasi. Se toarna in forma peste aluatul de vanilie si amestecam cu o furculita ptr a amesteca aluaturile intre ele. Se da la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 40 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|