Ingrediente
- 500 g spanac
- 50 g telemea de oaie (eu atat am avut)
- 1 legatura marar proaspat
- 150 g f aina
- 3 oua
- 1 lingurita praf de copt
- 120 ml lapte
- 80 ml ulei
- 50 g unt
- sare
- piper
- seminte de in si susan (pentru presarat deasupra)
Mod de preparare
Salam spanacul apoi il fierbem 3 minute in apa cu sare. Scurgem spanacul bine de apa si il tocam marunt.
Intr-o tigaie topim untul si sotam spanacul putin adaugand sare si piper. Dam deoparte si adaugam mararul tocat.
Separat mixam ouale cu un praf de sare iar apoi adaugam uleiul in fir subtire si laptele. Faina o amestecam cu praful de copt si o incrporam usor in compozitie. La final adaugam branza maruntita (sau data pe razatoarea cu ochiuri mari) si spanacul. Data viitoare voi pune mai multa branza :D. Daca branza nu este
prea sarata putem sa mai adaugam putina sare.
Turnam compozitia in tava de chec tapetata cu hartie de copt si nivelam. Presaram deasupra seminte de in si susan si dam la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste deasupra (~50 minute).
Lasam sa se raceasca in tava apoi il putem servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|