Chec aperitiv cu zucchini si seminte de pin

Postat de Poliana in Aperitive / Garnituri
14 Iul 2012 | 3806 vizualizari
Chec aperitiv cu zucchini si seminte de pin

Dovlecelul e nelipsit de pe masa noastra de cand a aparut. Am incercat fel de fel de retete, unele mai reusite, altele mai putin, si iata ca am ajuns si la o reteta de chec, foarte potrivita pentru un aperitiv, sau chiar si pentru o masa copioasa daca mai punem langa el o bucata buna de cas de oaie si o salata de vara :D Am ales de data aceasta zucchini, tot din categoria dovlecelului care m-a cucerit cu gustul lui dulceag si culoarea lui frumoasa. Ca sa spun drept, este pentru prima data cand folosesc zucchini in mancare, pana acum il foloseam pe fratiorul lui in varianta romaneasca :P

Ingrediente

  • 1 zucchini
  • 2 morcovi
  • 3 cartofi medii
  • 1 ceapa verde
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 3 oua
  • 100 ml smantana
  • 100 ml lapte
  • 160 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 80 gr cas de oaie
  • sare, piper dupa gust
  • 2 linguri seminte de pin

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja si se fierb in apa cu sare pentru 10-12 minute. Cand sunt gata se lasa la racit, sa nu cumva sa va apucati de treaba cu ei asa fierbinti ca apoi n-o sa stiti cum sa va suflati mai repede in palma :))

Se curata dovlecelul de coaja si se da pe razatoarea cu gauri mari. La fel se procedeaza si cu morcovul.

Ceapa, mararul si patrunjel se spala bine si se taie marunt.

Cartofii (raciti) se dau si ei pe razatoarea cu gauri mari.

Operatiunea cu legumele nu este grea deloc, doar ca o sa aveti putin de lucru cu razatoarea si cutitul, mare atentie la unghii!

Intr-un castron mai mare amestecam toate legumele si apoi trecem la partea a doua a realizarii checului.

Ouale le batem usor cu telul, adaugam smantana si amestecam. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam cernuta in compozitie, treptat...alternand cu laptele. Adaugam sare si piper dupa preferinta.

Casul il dam pe razatoarea cu gauri mari, si-l adaugam in compozitia cu oua si faina.

Amestecam cele doua compozitii cu miscari usoare de jos in sus pana cand compozitia este omogena.

N-a fost greu, nu? Eu sunt adepta retetelor usor de facut, usor de mancat ;)

Bun, ungem o forma de chec cu unt si o tapetam cu pesmet, dupa care adaugam compozitia rezultata. Deasupra presaram semintele de pin din abundenta.

Incalzim cuptorul la 180 de grade. Cand cuptorul este incins introducem tava la cuptor si o lasam pentru 45-50 de minute, sau pana este rumenit bine deasupra.

Eu m-am grabit putin la copt, si nu l-am lasat exact cat a trebuit. Cred ca imi era foame si n-am mai avut rabdare, dar...daca o sa faceti checul asta neaparat sa-l lasati in cuptor pana este bine crescut si rumenit! Da?

Oricum eu il recomand, pentru ca are un gust minunat, este un aperitiv usor, si chiar daca este nevoie de cuptor, tot merita facut - cat timp se coace dati o fuga pana la televizor :P

Noi am mancat cateva zile la rand, si chiar daca am mofturosi la mine acasa, cu mancarica asta nu am avut probleme :P

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu zucchini si seminte de pin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pate de casă,din ficat de pui

Postat de diaconta

Pate de casă,din ficat de pui

Ficatul de pui l-am spalat si curatat de pielite. Ceapa curatata am taiat-o  cubulete. Morcovul curatat l-am dat pe razatoare. Intr-o tigaie antiaderenta am pus 80 g unt, ceapa si...

Citeste continuarea

Drob de somon

Postat de RuxyRux

Drob de somon

Incepem cu prepararea blatului: Din ingredientele din reteta framantam aluatul, se face rapid si  se leaga usor, se infoliaza si se da la rece pana preparam umplutura. Somonul se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.07.2012, 23:44
la 14.07.2012, 23:47
Frumos a iesit
la 15.07.2012, 09:19
foarte bun,odata am sa incerc si eu,sa va fie de bine
la 15.07.2012, 09:25
buna reteta, sigur am s-o incerc si eu pentru ca are mama la tara muuuuulti dovleci si nu mai stim nici noi ce sa facem cu ei
la 15.07.2012, 09:33
excelent

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking