Chec aperitiv din pui a la LauraN

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
15 Mar 2015 | 5175 vizualizari
Chec aperitiv din pui a la LauraN

De cum l-am văzut postat în rețeta anului 2014, am știut că va fi câștigător ;) Nah, intuție de ”peștoaică” I-a venit rândul, și culmea de două ori, consecutiv;) A avut mare succes. Mah, ia-m adus și eu ceva în plus, că nu se putea, dar vă asigur că e tare sățios ;) Gata cu vorbăria, spor la treabă! Mulțumesc Laurici pentru inspirație :-* P.S. Nu prea am prins poze de prezentare, de fiecare dată s-a epuizat instant ;)

Ingrediente

  • Piept de pui 1 bucată cca. 500 g,
  • Mărar verde 1 legătură,
  • Ceapă verde 1 legătură,
  • Usturoi fulgi 1 lingură,
  • Ouă 3 bucăți,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Pălării de ciuperci champignon 3-4 bucăți,
  • Foi de plăcintă subțiri proaspete 2 bucăți,
  • Semințe de susan, in cca. 2 linguri,
  • Ou 1 bucată pentru uns.

Mod de preparare

Pieptul de pui se toacă mărunt, recunosc că am folosit tocătorul electric de la Phillips, la fel se procedează și cu verdețurile.

Într-un castron adânc, se adaugă toate ingredientele mărunțite, inclusive ceapa și fulgii de usturoi, se asezonează de sare, piper, apoi se adaugă ouăle și se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele.

Foile de plăcintă se ung cu puțin ulei de măsline apoi se suprapun în cruce și se așează în tava de chec, se adaugă un prim strat de umplutură, se așează artistic pălăriile de ciuperci, apoi se acoperă cu restul de umplutură. Foile se închid peste umplutură ca și un plic. Se ung deasupra cu ou bătut, se preasă mix-ul de semințe și se dă la copt, în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la foc mediu.

După ce trece testul scobitorii se scoate checul din formă, ca să nu se umezească. Se lasă la răcit și se servește ca atare.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv din pui a la LauraN" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulouri hot-dog

Postat de Pungasa_Rogue

Rulouri hot-dog

Se amesteca faina cu drojdia si se lasa 10-15 minute deoparte. Dupa aceea, se adauga un praf de sare, uleiul si laptele caldut si se framanta totul, formand o bila nelipicioasa de aluat. Se...

Citeste continuarea

Omleta cu salata verde

Postat de caroline

Omleta cu salata verde

Mai intai spalam bine salata frunza cu frunza, indepartam apa in exces si ''rupem'' frunzele de marime potrivita.  Intr-un bol, punem ouale si cu ajutorul unui tel batem ouale spuma...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2015, 17:59
la 15.03.2015, 18:22
la 15.03.2015, 18:31
bun bun
la 15.03.2015, 18:46
la 15.03.2015, 18:50
Cum să nu se epuizeze repede asemenea buătate?

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking