Chec aperitiv din pui a la LauraN

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
15 Mar 2015 | 5200 vizualizari
Chec aperitiv din pui a la LauraN

De cum l-am văzut postat în rețeta anului 2014, am știut că va fi câștigător ;) Nah, intuție de ”peștoaică” I-a venit rândul, și culmea de două ori, consecutiv;) A avut mare succes. Mah, ia-m adus și eu ceva în plus, că nu se putea, dar vă asigur că e tare sățios ;) Gata cu vorbăria, spor la treabă! Mulțumesc Laurici pentru inspirație :-* P.S. Nu prea am prins poze de prezentare, de fiecare dată s-a epuizat instant ;)

Ingrediente

  • Piept de pui 1 bucată cca. 500 g,
  • Mărar verde 1 legătură,
  • Ceapă verde 1 legătură,
  • Usturoi fulgi 1 lingură,
  • Ouă 3 bucăți,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Pălării de ciuperci champignon 3-4 bucăți,
  • Foi de plăcintă subțiri proaspete 2 bucăți,
  • Semințe de susan, in cca. 2 linguri,
  • Ou 1 bucată pentru uns.

Mod de preparare

Pieptul de pui se toacă mărunt, recunosc că am folosit tocătorul electric de la Phillips, la fel se procedează și cu verdețurile.

Într-un castron adânc, se adaugă toate ingredientele mărunțite, inclusive ceapa și fulgii de usturoi, se asezonează de sare, piper, apoi se adaugă ouăle și se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele.

Foile de plăcintă se ung cu puțin ulei de măsline apoi se suprapun în cruce și se așează în tava de chec, se adaugă un prim strat de umplutură, se așează artistic pălăriile de ciuperci, apoi se acoperă cu restul de umplutură. Foile se închid peste umplutură ca și un plic. Se ung deasupra cu ou bătut, se preasă mix-ul de semințe și se dă la copt, în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la foc mediu.

După ce trece testul scobitorii se scoate checul din formă, ca să nu se umezească. Se lasă la răcit și se servește ca atare.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv din pui a la LauraN" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta cu dovlecei si parmezan

Postat de Ela68

Placinta cu dovlecei si parmezan

1. Aluatul se lasa la dezghetat.  2. Dovleceii se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mici. Se presara sare si se lasa cateva minute sa iasa apa din ei. Se scurg bine si se...

Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu salam si cascaval

Postat de Pungasa_Rogue

Ciuperci umplute cu salam si cascaval

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Ciupercile se spala, iar coditele se toaca. Salamul se taie cubulete. Ceapa, coditele de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2015, 17:59
la 15.03.2015, 18:22
la 15.03.2015, 18:31
bun bun
la 15.03.2015, 18:46
la 15.03.2015, 18:50
Cum să nu se epuizeze repede asemenea buătate?

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking