Ingrediente
- 250 g faina de grau
- 250 ml apa rece
- 60 g zahar
- 30 ml ulei floarea soarelui (presat la rece)
- 10 g pudra portocale
- 1 lgt cu varf pudra pomelo
- 1/2 lgt pudra scortisoara
- 1/4 lgt bicarbonat de sodiu
- 1/2 lgt otet
- 10 capsune congelate
- Decor:
- Zahar pudra, portocale pudra si scortisoara.
Mod de preparare
1. Preincalzesti cuptorul la 180 grade celsius.
2. Pune ingredientele uscate (faina, zaharul, pudra de portocale, pomelo, scortisoara) intr-un bol si amesteca-le.
3. Adauga peste ingredientele uscate apa amestecata cu ulei, si bicarbonatul stins cu otet si amesteca bine cu un tel.
4. Pune compozitia intr-o forma (22x12 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina, sau cu hartie de copt, pune capsunele deasupra si introdu tava in cuptor pentru 35-40 min. Verifica introducand o scobitoare in blat, daca iese curata atunci este copt.
5. Scoti checul si il lasi sa se raceasca complet.
6. Folosindu-te de doua foi, pudreaza alternativ zahar, portocale si scortisoara pe chec.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aromat, de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|