Chec aromat, de post

Postat de rhapsody in Mancaruri de post
12 Mar 2014 | 16531 vizualizari
Chec aromat, de post

Dragilor, azi va aduc un chec umed aromat, dungat, moale si bun, care ca toate prajiturile de post se face usor, fara prea multa bataie de cap.

Ingrediente

  • 250 g faina de grau
  • 250 ml apa rece
  • 60 g zahar
  • 30 ml ulei floarea soarelui (presat la rece)
  • 10 g pudra portocale
  • 1 lgt cu varf pudra pomelo
  • 1/2 lgt pudra scortisoara
  • 1/4 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lgt otet
  • 10 capsune congelate
  • Decor:
  • Zahar pudra, portocale pudra si scortisoara.

Mod de preparare

1. Preincalzesti cuptorul la 180 grade celsius.

2. Pune ingredientele uscate (faina, zaharul, pudra de portocale, pomelo, scortisoara)  intr-un bol si amesteca-le.

3. Adauga peste ingredientele uscate apa amestecata cu ulei, si bicarbonatul stins cu otet si amesteca bine cu un tel. 

4. Pune compozitia intr-o forma (22x12 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina, sau cu hartie de copt, pune capsunele deasupra si introdu tava in cuptor pentru 35-40 min. Verifica introducand o scobitoare in blat, daca iese curata atunci este copt.

5. Scoti checul si il lasi sa se raceasca complet.

6. Folosindu-te de doua foi, pudreaza alternativ zahar, portocale si scortisoara pe chec.

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aromat, de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert chec aromat de post

Postat de cristina1985

Desert chec aromat  de post

Se bat bine uleiul cu zaharul, apoi se adauga pe rand apa minerala, sucul (stors) de portocale, esenta rom, faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, scortisoara si nuca macinata. Se toarna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2014, 09:57
ce frumos eeee!
la 12.03.2014, 10:00
la 12.03.2014, 10:03
la 12.03.2014, 10:33
Foarte bun
la 12.03.2014, 10:34
ce frumos e

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking