Chec bicolor cu fructe de padure

Postat de panacris in Dulciuri
20 Noi 2015 | 3620 vizualizari
Chec bicolor cu fructe de padure

Simplu, delicios, la îndemâna oricui! Savurați cu plăcere, alături de o cană cu ceai sau lapte, la ora asta :D iar dimineață lângă cafeaua aburindă ;) Spor!

Ingrediente

  • ouă 8 bucăți,
  • zahăr tos 200 g,
  • făină albă de grâu 200 g,
  • pudră de cacao 100 g,
  • sare iodată un praf,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • praf de copt cu șofran 1 plic,
  • oțet 1 linguriță,
  • cacao 100 g,
  • fructe de pădure cca. 200 g.

Mod de preparare

Albușurile se bat energic cu un praf de sare și oțetul cca. 15 minute până ce se obține o spumă pufoasă, apoi se adaugă zahărul tos și zahărul vanilinat, amestecându-se energic până ce se obține o spumă lucioasă. Gălbenușurile se adaugă pe rând, în compoziția de alubușuri, amestecându-se ușor până ce se înglobează. Făina cernută împreună cu praful de copt se adaugă în compozița de mai sus și se amestecă ușor, până se încorporează în aluat. Aluatul obținut se toarnă în tăvile de chec tapetate cu foaie de pergament, cca trei sfert din compoziție. Restul compoziției se amestecă cu pudra de cacao.  Aceasta se toarnă artistic peste compoziția de bază ;) În final, compoziția de cacao s-a lăsta la fundul tăvii :D Fructele de pădure congelate se presară în mijlocul chec-urilor. Chec-urile obținute se dau la copt, în cuptorul preîncins, cca. 60 de minute la foc mediu, 180 grade ;) După ce trec testul scobitorii se scot din cuptor și se lasă la răcit în tavă. Se oreanză după gustul fiecăruia ;) Eu nu am mai avut timp :D nici măcar un zahăr pudră deasupra :D Spor și poftă bună! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec bicolor cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta de fursecuri cu nuca, de post

Postat de mirela0911

Reteta de fursecuri cu nuca, de post

Iata cum se prepara Reteta de fursecuri cu nuca, de post Intr-un bol se pun toate ingredientele si se framanta cu mana pana se incorporeaza toate ingredientele si se obtine un aluat...

Citeste continuarea

Desert vafe cu iaurt, lamaie si afine

Postat de privatelaura

Desert vafe cu iaurt, lamaie si afine

Ouale, impreuna cu un praf de sare si indulcitorul se mixeaza bine. Se adauga iaurtul, bicarbonatul, sucul de lamaie. Se omogenizeaza, apoi se adauga faina. Se amesteca usor. Compozitia rezultata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2015, 22:09
yummmy ce bine arata!
la 20.11.2015, 22:12
bun bun
la 20.11.2015, 23:07
Mmm, ce frumos.
la 20.11.2015, 23:15
Aici e de mine Atat de mult mi-a placut cand am vazut prima oara pozele, era ceva nou, neobisnuit. Fructele de padure dau aspectul apetisant. Bravooo!!! Am retinut ca era un fel de proba, dar bine ai facut-o. Multumim pentru reteta! Naa cat am scris, tulai, de foame ) Te pup!
la 20.11.2015, 23:22
Tare bun!!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking