Chec bicolor cu fructe de padure

Postat de panacris in Dulciuri
20 Noi 2015 | 3579 vizualizari
Chec bicolor cu fructe de padure

Simplu, delicios, la îndemâna oricui! Savurați cu plăcere, alături de o cană cu ceai sau lapte, la ora asta :D iar dimineață lângă cafeaua aburindă ;) Spor!

Ingrediente

  • ouă 8 bucăți,
  • zahăr tos 200 g,
  • făină albă de grâu 200 g,
  • pudră de cacao 100 g,
  • sare iodată un praf,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • praf de copt cu șofran 1 plic,
  • oțet 1 linguriță,
  • cacao 100 g,
  • fructe de pădure cca. 200 g.

Mod de preparare

Albușurile se bat energic cu un praf de sare și oțetul cca. 15 minute până ce se obține o spumă pufoasă, apoi se adaugă zahărul tos și zahărul vanilinat, amestecându-se energic până ce se obține o spumă lucioasă. Gălbenușurile se adaugă pe rând, în compoziția de alubușuri, amestecându-se ușor până ce se înglobează. Făina cernută împreună cu praful de copt se adaugă în compozița de mai sus și se amestecă ușor, până se încorporează în aluat. Aluatul obținut se toarnă în tăvile de chec tapetate cu foaie de pergament, cca trei sfert din compoziție. Restul compoziției se amestecă cu pudra de cacao.  Aceasta se toarnă artistic peste compoziția de bază ;) În final, compoziția de cacao s-a lăsta la fundul tăvii :D Fructele de pădure congelate se presară în mijlocul chec-urilor. Chec-urile obținute se dau la copt, în cuptorul preîncins, cca. 60 de minute la foc mediu, 180 grade ;) După ce trec testul scobitorii se scot din cuptor și se lasă la răcit în tavă. Se oreanză după gustul fiecăruia ;) Eu nu am mai avut timp :D nici măcar un zahăr pudră deasupra :D Spor și poftă bună! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec bicolor cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada de biscuiti cu unt de arahide si sos de visine cu afine

Postat de rocsi_1612

Desert rulada de biscuiti cu unt de arahide si sos de visine cu afine

Rulada de biscuiti: Intr-o cratita rupeti ciocolata bucatele. Adaugati uleiul de cocos, laptele de soia, zaharul si karobul. Transferati cratita pe foc, focul sa fie potrivit. Amestecati...

Citeste continuarea

Desert crema la ceasca

Postat de privatelaura

Desert crema la ceasca

 Într-un vas cu bază groasă, se cern ingredientele uscate: făina, zahărul, cacaua și aroma. Eu am folosit semințe de vanilie. Se amestecă bine. Se adaugă laptele (preferabil...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2015, 22:09
yummmy ce bine arata!
la 20.11.2015, 22:12
bun bun
la 20.11.2015, 23:07
Mmm, ce frumos.
la 20.11.2015, 23:15
Aici e de mine Atat de mult mi-a placut cand am vazut prima oara pozele, era ceva nou, neobisnuit. Fructele de padure dau aspectul apetisant. Bravooo!!! Am retinut ca era un fel de proba, dar bine ai facut-o. Multumim pentru reteta! Naa cat am scris, tulai, de foame ) Te pup!
la 20.11.2015, 23:22
Tare bun!!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking