Chec bicolor fara lapte si unt

Postat de nadea68 in Dulciuri
26 Noi 2016 | 17583 vizualizari
Chec bicolor fara lapte si unt

Am gasit reteta asta pe un blog, mi s-a parut interesanta si am incercat-o. Intr-adevar, iese un chec pufos, chiar daca e pe baza de apa si nu lapte. Ideal pentru micul dejun sau in orice moment al zilei.  

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 3 oua
  • 250 g zahar (eu am folosit 200 g)
  • 130 ml ulei
  • 130 ml apa
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • zahar pudra
  • in plus eu am folosit cateva linguri de nuttella

Mod de preparare

Ouale le mixam bine cu zaharul, pana se deschid la culoare si devin spumoase. Adaugam uleiul, amestecam. Adaugam si apa, continuand sa mixam.

Praful de copt si faina le dam prin sita. Adaugam peste oua, amestecam pana se omogenizeaza.

Luam o forma de tort  cu diametrul de 24 cm. Dupa ce o ungem cu unt sau ulei si o dam cu faina, turnam 3/4 din aluat. In restul de aluat, punem cacao si turnam peste celalalt aluat.

Adaugam si cateva linguri de nuttella (facultativ).

Dam la cuptor 40 minute sau facem proba cu scobitoare.

Cand e gata lasam la racit si decoram cu zahar pudra.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec bicolor fara lapte si unt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cornuri cu sos de fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Cornuri cu sos de fructe de padure

Aluatul: Apa minerala o incalzim putin. Intr-un castronel amestecam drojdia cu o lingura de zahar. Faina o cernem si o punem intr-un bol. Peste adaugam restul de zahar, uleiul, zeama de...

Citeste continuarea

Rulouri cu fineti

Postat de GeorgianaGrigorescu

Rulouri cu fineti

Am pus 400 g faina intr-un vas incapator pentru framantare. Am incalzit laptele, am adaugat zaharul in lapte si am amestecat pana s-a topit. Am adaugat si dojdia uscata in lapte omogenizand....

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2016, 17:21
Vai, taman când mă pregăteam să zic că-i de post, am văzut (la modeul de preparare) că are ouă, chit că nu-s trecute la ingrediente.
Oricum, arată tare bine.
la 26.11.2016, 17:24
Ce pufosenie!
la 26.11.2016, 17:25
Parinte,din graba de a edita am uitat de oua...
la 26.11.2016, 17:45
delicios
la 26.11.2016, 18:06
uneori e grav sa uiti de oua ))

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking