Chec clasic marmorat

Postat de raisha in Prajituri
18 Noi 2013 | 21899 vizualizari
Chec clasic marmorat

Cu siguranta daca vi se face pofta de ceva dulce checul e una din cele mai comode si rapide solutii de a va bucura de o prajitura facuta in casa. Bunica mea m-a invata sa fac chec atunci cand eram mica iar acum si eu la randul meu vreau sa va impartasesc si voua cum il puteti prepara. JamilaCuisine e pentru mine o sursa de inspiratie prin filmuletele si retetele ei, de aceasta data si pentru checul meu. Va invit sa incercati!

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 g. faina
  • 200 g. zahar
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri ulei
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf sare

Mod de preparare

Intr-un vas separa albusurile de galbenusuri. Cu un mixer, bate albusurile cu praful de sare pana cand se fac spuma si se intaresc. Adauga apoi zaharul treptat si mixeaza dupa fiecare lingura. Spuma se va intari si va avea o consistenta pufoasa si lucioasa. Separat amesteca galbenusurile cu uleiul si incorporeaza-l. Omogenizeaza cu grija albusurile cu galbenusul cu o spatula, prin miscari de sus in jos fara a pierde aerul din compozitie. Cu o sita cerne faina cu praful de copt peste compozitie si continua sa amesteci lejer. Ia jumatate din compozitie si pune cacaoa (pe care ai amestecat-o inainte cu putina apa sa devina cremoasa). Aseaza apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt intai partea alba apoi deasupra partea din cacao. Cu o furculita joaca-te deasupra usor pentru un efect marmorat. Da totul la copt pentru 30-40 min pana ce trece testul cu scobitoarea iar apoi lasa-l sa se racoreasca.

Rezultatul? Un chec pufos si usor!

Pofta buna dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec clasic marmorat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura inteligenta cu ciocolata

Postat de mirela0911

Desert prajitura inteligenta cu ciocolata

Intr-o craticioara se pune ciocolata si untul la topit. Se amesteca pana devine compozitia omogena. Se lasa sa se racoreasca. Se separa ouale. Intr-un bol se mixeaza galbenusurile impreuna cu...

Citeste continuarea

Turtă dulce pentru Crăciun

Postat de gabrielacuisine

Turtă dulce pentru Crăciun

Acum eu o sa contrazic putin ce a spus domnul Bucatar maniac, dar nu este regula. Dansul spune ca aluatul trebuie pregatit cu o seara inainte pentru ca este cam greu de lucrat, fiind un pic...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2013, 09:50
la 19.11.2013, 09:54
super!
la 19.11.2013, 10:51
bun bun
la 19.11.2013, 11:02
Ce bun este checul
la 19.11.2013, 16:13
Mercii!!!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking