Chec cu afine (varianta de post)

Postat de diaconta in Mancaruri de post
4 Apr 2012 | 19462 vizualizari
Chec cu afine (varianta de post)

Mi-a placut mult reţeta când am vǎzut-o la Miha. Mersi Miha. Un dulce care e la fel de bun şi în zilele când nu e post. Merge foarte bine alaturi de o cana de ceai sau laptic.

Ingrediente

Masura este cana de 200 ml, aceeasi pentru toate ingredientele

  • 2 cani cu faina
  • 1 cana cu zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana apa minerala
  • 10 gr praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri dulceata de cirese
  • 3 linguri nuca de cocos
  • afine congelate
  • un praf de sare

Mod de preparare

Faina,sarea,zaharul,uleiul si apa minerala se pun intr-un bol si se mixeaza. Se adauga praful de copt,esenta de vanilie si coaja de lamaie.

Se imparte compozitia in doua parti egale. Mie mi-a iesit mai multa compozitie cu cacao.

In jumatate din compozitie se pune nuca de cocos,iar in cealalta jumatate cacaua si dulceata de cirese.

Cele doua compozitii se pun intr-o tava tapetata,alternand cate o lingura din fiecare,rezultand aspectul de zebra.In acest timp punem si afinele printre straturile de coca.

Se pune in cuptorul preincalzit pentru 40-50 de minute. Verificati cu scobitoarea cand este copt. Scobitoarea trebuie sa iasa uscata din chec cand acesta este copt.

 

Poftǎ bunǎ !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu afine (varianta de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (72)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Legume la Actifry

Postat de panacris

Legume la Actifry

Se curata toate legumele, se spala,  se feliaza, apoi se asezoneaza de sare si mirodenii, se pun in cuva fripteuzei, se stropesc cu ulei de masline si se lasa la copt/prajit cca 40 de minute....

Citeste continuarea

Dovlecei pane de post

Postat de AdrianUdrea

Dovlecei pane de post

Mai intai se spala bine dovleceii pe coaja si se feliaza in rondele. Se asaza pe o tava, sau un blat intins si se presara cu sare. Se lasa asa pana elimina din lichid, apoi se tamponeaza cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2012, 18:28
foarte mult imi place
la 04.04.2012, 18:33
Rocsi,atat de simplu si deosebit de bun
la 04.04.2012, 18:34
Cat de bine arata!
la 04.04.2012, 18:36
mie imi spui?eu una am creat o mare placere pentru dulciurile de post...si mama zice ca de multe ori sunt mai bune decat cele sofisticate(adevarul ca ne plac dulciurile mai simple,sunt mai pe gustul noastru)
la 04.04.2012, 18:39
cred ca sunt idei preconcepute asa cum de multe ori avem impresia cmancarea de post nu e destul de satioasa,in fond are acelasi continut caloric

Vezi toate comentariile (72)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking