Ingrediente
Masura este cana de 200 ml, aceeasi pentru toate ingredientele
- 2 cani cu faina
- 1 cana cu zahar
- 1/2 cana ulei
- 1 cana apa minerala
- 10 gr praf de copt
- esenta de vanilie
- coaja de lamaie
- 2 linguri cacao
- 2 linguri dulceata de cirese
- 3 linguri nuca de cocos
- afine congelate
- un praf de sare
Mod de preparare
Faina,sarea,zaharul,uleiul si apa minerala se pun intr-un bol si se mixeaza. Se adauga praful de copt,esenta de vanilie si coaja de lamaie.
Se imparte compozitia in doua parti egale. Mie mi-a iesit mai multa compozitie cu cacao.
In jumatate din compozitie se pune nuca de cocos,iar in cealalta jumatate cacaua si dulceata de cirese.
Cele doua compozitii se pun intr-o tava tapetata,alternand cate o lingura din fiecare,rezultand aspectul de zebra.In acest timp punem si afinele printre straturile de coca.
Se pune in cuptorul preincalzit pentru 40-50 de minute. Verificati cu scobitoarea cand este copt. Scobitoarea trebuie sa iasa uscata din chec cand acesta este copt.
Poftǎ bunǎ !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu afine (varianta de post)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (72)
|