Chec cu afine (varianta de post)

Postat de diaconta in Mancaruri de post
4 Apr 2012 | 19431 vizualizari
Chec cu afine (varianta de post)

Mi-a placut mult reţeta când am vǎzut-o la Miha. Mersi Miha. Un dulce care e la fel de bun şi în zilele când nu e post. Merge foarte bine alaturi de o cana de ceai sau laptic.

Ingrediente

Masura este cana de 200 ml, aceeasi pentru toate ingredientele

  • 2 cani cu faina
  • 1 cana cu zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana apa minerala
  • 10 gr praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri dulceata de cirese
  • 3 linguri nuca de cocos
  • afine congelate
  • un praf de sare

Mod de preparare

Faina,sarea,zaharul,uleiul si apa minerala se pun intr-un bol si se mixeaza. Se adauga praful de copt,esenta de vanilie si coaja de lamaie.

Se imparte compozitia in doua parti egale. Mie mi-a iesit mai multa compozitie cu cacao.

In jumatate din compozitie se pune nuca de cocos,iar in cealalta jumatate cacaua si dulceata de cirese.

Cele doua compozitii se pun intr-o tava tapetata,alternand cate o lingura din fiecare,rezultand aspectul de zebra.In acest timp punem si afinele printre straturile de coca.

Se pune in cuptorul preincalzit pentru 40-50 de minute. Verificati cu scobitoarea cand este copt. Scobitoarea trebuie sa iasa uscata din chec cand acesta este copt.

 

Poftǎ bunǎ !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu afine (varianta de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (72)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Varza cu ciuperci si sos de legume la cuptor

Postat de rocsi_1612

Varza cu ciuperci si sos de legume la cuptor

Varza o punem la desarat, in apa rece. Apa o schimbam din cand in cand. Dupa ce s-a desarat atat cat ne dorim, o scurgem bine de apa si o tocam. Ceapa o curatam, o tocam, morcovul il decojim...

Citeste continuarea

Tigaie picantă (de post)

Postat de portiadelumina

Tigaie picantă (de post)

Totul este foarte simplu. Am fiert cuburile de soia cu sare, apoi le-am scurs şi le-am presat uşor pentru a scoate apa din ele. Între timp am curăţat legumele şi le-am tocat,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2012, 18:28
foarte mult imi place
la 04.04.2012, 18:33
Rocsi,atat de simplu si deosebit de bun
la 04.04.2012, 18:34
Cat de bine arata!
la 04.04.2012, 18:36
mie imi spui?eu una am creat o mare placere pentru dulciurile de post...si mama zice ca de multe ori sunt mai bune decat cele sofisticate(adevarul ca ne plac dulciurile mai simple,sunt mai pe gustul noastru)
la 04.04.2012, 18:39
cred ca sunt idei preconcepute asa cum de multe ori avem impresia cmancarea de post nu e destul de satioasa,in fond are acelasi continut caloric

Vezi toate comentariile (72)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking