Ingrediente
- 8 oua
- 8 linguri ulei
- 8 linguri faina
- 8 linguri zahar
- 1 plic praf de copt
- 1 esenta vanilie
- 2 linguri cacao
- coaja de lamaie
- un praf de sare
- margarina(pentru uns tavile)
- 2 linguri faina(pentru tapetat tavile)
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se bat albusurile cu un praf de sare si coaja de lamaie pana se intaresc, adaugand treptat zaharul.
Se amesteca galbenusurile cu uleiul.
Se pun galbenusurile peste albusuri, mestecand in continuare, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si esenta de vanilie, amestecand usor pana se incorporeza.
Se ung tavile cu margarina si se tapeteaza cu faina.
Se toarna amestecul in doua tavi, oprind putin pentru a amesteca cu cacao.
Amestecul cu cacao se toarna pe mijlocul tavi, apoi cu o furculita se mesteca puntin pentru a ajunge cacao si la mijloc.
Se da la cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade, pana se rumeneste, se face testul cu scobitoarea.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|