Chec cu iaurt pentru Inaltare si oua rosii

Postat de mamaieelena in Prajituri
24 Mai 2012 | 5378 vizualizari
Chec cu iaurt pentru Inaltare si oua rosii

Pentru ca la Sf.sarbatori de Pasti am facut cozonac de aceasta data am facut chec pe care nu l-am mai incercat de multa vreme.

Ingrediente

  • 375 g faina
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 125 g ulei
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri cu nuca de cocos
  • 2 lingurite cu cacao
  • 1 iaurt de 150 g natural
  • sare
  • margarina si faina pentru tapetat tava
  • zahar pudra pentru pus deasupra

Mod de preparare

Ouale intregi sparte si puse intr-un bol se vor amesteca cu mixerul bine se adauga sare un varf de cutit, zaharul, iaurtul, zaharul vanilat, uleiul. Praful de copt se amesteca cu faina. Se pun 250 g faina peste compozitia din bol, apoi se ia din acea compozitie si se pune intr-o ceasca de cafea cam 3 linguri (se da deoparte) Se continua a se adauga si nuca de cocos si restul de faina.

In cescuta de cafea in care s-a pus din compozitie se pun cele 2 lingurite de cacao si se amesteca.

Tava unsa cu margarina si tapetata cu faina se pune in ea prima compozitie cea alba si pe deasupra se pune pe mijloc cea cu cacao, apoi cu o lingura se rasuceste compozitia astfel incat sa se amestece cele doua doar pe mijloc. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade 45 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Se scoate din cuptor si se lasa pret de 5 minute si apoi se scoate din tava. Daca doriti cu zahar atunci imediat fierbinte se poate pune zahar pe deasupra abundent.

Noi nu mai servim astfel. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu iaurt pentru Inaltare si oua rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert cozonac de post cu suc de portocale si glazura de cacao

Postat de merisor67

Desert cozonac de post cu suc de portocale si glazura de cacao

Aducem ingredientele la temperatura camerei, în special făina. Cernem făina într-un vas și îi facem o adâncitură la mijloc, unde punem drojdia plus o lingură de...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu piscoturi si mure

Postat de anuta

Desert prajitura cu piscoturi si mure

O mana de mure proaspete se dau in cateva clocote cu o cana de zahar si 100 ml apa rece, apoi se lasa sa se raceasca bine, chiar se dau 10-15 minute la frigider. Se taie 7-8 piscoturi in 2...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2012, 16:47
foarte bun
la 24.05.2012, 17:50
bun,bun,bun.
la 24.05.2012, 18:14
la 24.05.2012, 18:29
vreau si eu
la 24.05.2012, 18:51

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking