Ingrediente
- 400 gr albus de ou
- 300 gr zahar
- 300 gr faina
- 50 gr unt
- zeama de lamaie(1 1/2 am pus eu)
- zahar vanilat
- 1/2 plic praf de copt
- coaja de lamaie si portocala
- cacao indulcita
- sare
Pentru jeleu:
- 250 ml sirop de zmeura
- 1 plic tort jele rosu
Mod de preparare
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Cand spuma este foarte tare se adauga pe rand zaharul si se bate in continuare.Se pune si zaharul vanilat.Se adauga si zeama de lamaie si se bate pana cand spuma este lucioasa si sta "batz".
Adaugam un sfert din cantitatea de faina si untul topit si racit cate putin.Amestecam usor cu o paleta,avand grija sa nu se lase spuma.Punem coaja de portocale si lamaie si adaugam restul de faina amestecata cu praful de copt.
Punem jumatate din compozitie intr-o forma de guguluf tapetata cu faina,presaram un strat generos de cacao indulcita(asa am avut eu) se poate pune si cacao simpla.Punem si restul de compozitie si dam la cuptor aproximativ 40 de minute.Forma mea de guguluf e inalta si ingusta si se coace mai greu.
Pentru jelee,se amesteca siropul cu gelatina,se pune pe foc si se lasa sa dea un clocot.Apoi se pune peste prajitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie si jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (44)
|