Pandispan cu sirop de zmeura

Postat de papabundetot in Prajituri
14 Iun 2014 | 4949 vizualizari
Pandispan cu sirop de zmeura

Pot numara pe degetele de la o mana retetele care m-au impresionat cu adevarat,pentru ca eu sunt foarte pretentioasa la gusturi si in plus de asta nici nu mananc anumite ingrediente pe care toti oamenii in general le mananca,asa ca de cele mai multe ori,apreciez toate retetele dar…foarte rar gatesc vreuna din ele :) Aseara,am vazut o astfel de reteta care chiar m-a facut sa imi doresc sa o fac si eu…acest pandispan cu sirop de fructe,varianta vazuta de mine era cu sirop de mure,dar…m-am adaptat la ce am gasit in piata :) oricum trebuia sa ii adaug si o nota personala,asa ca in afara de zmeura…am adaugat si apa de trandafiri.

Ingrediente

  • Am folosit pentru pandispan:
  • 250 gr unt moale
  • 180 gr zahar
  • 4 oua
  • 400 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 250 ml lapte
  • esenta de vanilie si lamaie
  • Pentru siropul de zmeura:
  • 3 masuri de zmeura proaspata
  • 4-5 linguri zahar
  • 3 linguri apa de trandafiri

Mod de preparare

Untul moale la temperatura camerei l-am frecat bine cu zaharul pana cand a devenit o spuma,am adaugat apoi pe rand ouale si putin din faina pentru a nu se taia crema,am incorporat bine ouale,am renuntat la mixer si cu ajutorul unei spatule am incorporat usor faina amestecata cu praful de copt,am adaugat esentele si la urma laptele,am amestecat bine totul si am pus aluatul intr-o forma de tort tapetata cu unt si am dat la cuptor la foc mic pana cand pandispanul a trecut testul cu scobitoarea.

Siropul: Am pus intr-o craticioara zmeura,apa de trandafiri si zaharul si am lasat sa fiarba la foc mic,apoi am trecut totul printr-o strecuratoare pentru a elimina semintele fructelor.

Dupa ce pandispanul s-a copt,cat inca a fost foarte fierbinte,l-am intepat cu o scobitoare si am turnat peste el siropul de zmeura pentru a-l patrunde bine.Am lasat la racit si mai apoi am servit alaturi de o lingura de smantana naturala…ce iti poti dori mai mult?! :)…as spune ca e un desert perfect…dar astept cu drag si parerea voastra!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu sirop de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu migdale, lamaie si altele

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu migdale, lamaie si altele

Blat : Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt si dimensiuni 24/36 cm. Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, pana am obtinut o spuma tare....

Citeste continuarea

Desert tort Raisa, cu zmeura si ciocolata - reteta cu numarul 700

Postat de diaconta

Desert tort Raisa, cu zmeura si ciocolata - reteta cu numarul 700

Cele doua blaturi le-am pregatit în acelasi mod, doar în tavi cu diametre diferite. Am mixat ouale întregi cu un praf de sare si zaharul pâna ce si-au triplat volumul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2014, 16:17
delicios
la 14.06.2014, 16:52
la 14.06.2014, 17:28
la 14.06.2014, 17:38
la 14.06.2014, 18:27

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking