Chec cu branza si jeleu de zmeura

Postat de simona72 in Prajituri
30 Noi 2014 | 4294 vizualizari
Chec cu branza si jeleu de zmeura

Va aduc un desert simplu de chec cu branza care in combinatie cu jeleul de zmeura se transforma intr-un desert plin de aroma si savoare...

Ingrediente

  • 5 oua
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 300 gr branza dulce de vaci
  • 1 pastaie de vanilie
  • 150 gr zahar
  • 1 praf de sare
  • 200 ml lapte
  • 300 gr faina
  • 3 linguri gris
  • 1 plic de praf de copt
  • pentru jeleu:
  • 300 gr zmeura congelata
  • 3+3linguri apa
  • 3 linguri miere
  • 2 linguri amidon alimentar

Mod de preparare

Mixam ouale intregi cu un parf de sare si zaharul pana ouale se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Se adauga in fir subtire uleiul, ca la maioneza, in timp ce mixam ouale. Se adauga branza pe care am zdrobit-o cu furculita in mai multe transe,mixand la viteza mica, pana branza se incorporeaza in aluat. Cu varful unui cutit taiem pe orizontala pastaia de vanilie, iar cu lama cutitului adunam semintele de vanilie si le adaugam la spuma de oua. Faina se amesteca cu praful de copt si grisul. Se adauga cate doua linguri de ingrediente uscate la amestecul de oua, concomitent cu 2-3 linguri de lapte. In tot acest timp mixam la viteza mica pana terminam toate ingredientele de amestecat. Punem aluatul intr-o forma de chec tapetata cu ulei si faina. Dam tava la cuptorul incins la 175 grade pentru 40 minute, oprim focul si lasam tava inca 10 minute in cuptor cu usa intredeschisa. Scoatem checul din tava si-l lasam sa se raceasca pana devine caldut.

Pentru jeleu: zmeura congelata o punem intr-o craticioara sau ibric impreuna cu 3 linguri apa. O punem pe foc si o lasam sa fiarba 10 minute, pana se inmoaie fructele. Trecem fructele prin sita pentru a inlatura semintele. Amestecam amidonul cu alte 3 linguri apa rece, amestecam cu un tel pana la dizolvarea completa a amidonului. Turnam amidonul diluat peste piureul de zmeura, punem pe foc si amestecam mereu pana jeleul se ingroasa si are consistenta ca de budinca. Lasam sa se racoreasca putin, adaugam mierea, amestecam si astfel jeleul cald il turnam peste chec care are aproximativ aceeasi temperatura. Lasam sa se raceasca complet, portionam si servim. Sa va fie de bine!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu branza si jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Placinta rustica, cu mere

Postat de merisor67

Placinta rustica, cu mere

Se incepe cu merele care se spala se taie in doua si li se inlatura cotoarele, Se dau pe razatoarea mare cu coaja cu tot, pentru ca in coaja sunt majoritatea vitaminelor, dar si aroma lor....

Citeste continuarea

Desert Prajitura razuita cu mere si migdale

Postat de mirela0911

Desert Prajitura razuita cu mere si migdale

Merele se spala si se curata de coaja. Se dau pe razatoarea cu gauri mari si se pun la calit intr-o cratita. Se adauga zaharul dupa gust (in functie si de cat sunt de dulci merele) si se amesteca....

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2014, 11:40
delicios
la 30.11.2014, 11:56
bun bun
la 30.11.2014, 12:02
Delicios!
la 30.11.2014, 12:02
Mmm, vreau sa il degust
la 30.11.2014, 12:11
Mvaaaaiii ce bunatate ! Si eu vreau!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking