Desert prajitura cu migdale, lamaie si altele

Postat de Constelatialeu in Prajituri
11 Oct 2020 | 5548 vizualizari
Desert prajitura cu migdale, lamaie si altele

Initial am zis ca fac reteta Fotomodelinei Simona, doar ca a iesit ca la mine, am cam deviat de la reteta, ca eu nu aveam limete, portocala si altele.Asa ca a iesit ca la mine nu ca la ea.... PS. Am lipsa niste poze, eram convinsa ca le-am facut, surpriza a fost cand le-am descarcat, nu erau...ce face scleroza din om....:))))))))))

Ingrediente

  • Blat
  • 5 oua mai mari
  • 5 linguri zahar farin
  • 150 g migdale prajite si macinate
  • 20 g cacao
  • 100 g faina
  • Crema de unt cu lamaie
  • 200 g unt cu 80% grasime
  • 500 ml lapte 3,5 % grasime
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura amidon
  • 8 linguri zahar brun dark
  • zeama de lamaie ( fiecare pune cat vrea de acra sa fie crema)
  • Crema mascarpone
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml frica lichida Creme Patiserie
  • 2-3 linguri sirop gros de zmeura
  • Decor
  • ciocolata topita

Mod de preparare

Blat : Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt si dimensiuni 24/36 cm. Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul farin le-am mixat pana si-au dublat volulul. Am amestecat migdalele macinate, cu faina si cacaua, apoi am adaugat 1-2 linguri peste galbenusuri, am incoporat bine, am adaugat 1-2 linguri de spuma de albus, am incorporat cu miscari lente de jos in sus, am procedat la fel pana am terminat ingredientele uscate si spuma de albusuri. Am pus compozitia in tava, am nivelat si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, am facut testul scobitorii, cand a fost copt blatul l-am scos din cuptor si l-am lasat sa se raceasca.

Crema de unt cu lamaie : Intr-o craticioara am pus 300 ml lapte , amestecat cu zaharul brun, la fiert, restul de lapte l-am turnat peste amidon si faina, putin cate putin sa nu faca cocoloase. Cand a inceput laptele sa fiarba, am turnat amestecul de lapte cu faian si amidon si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase ca o budinca, am tras cratita de pe foc si am adaugat zeama de lamaie. Am acoperit cratita cu folie alimentara, direct pe suprafata budincii, sa  nu faca crusta in timp  ce se raceste. Untul la temperatura camerei l-am mixat bine, apoi am adaugat putin cate putin din budunca racita bine, pana am obtinut o crema fina si ferma.

Blatul racit, l-am asezat din nou in tava in care l-am copt, tava tapetata cu folie alimentara. peste blat am intins crema de unt, am nivelat, api am dat tava la frigider pentru 2 ore.

Crema de mascarpone : Frisca lichida am mixat-o bine, apoi am adaugat amscarponele si am mai mixat 1-2 min, la final am adaugat siropul de zmeura.

Am scos tava de la frigider, am intins peste crema de unt, crema de mascarpone, am nivelat si am mai lasa cca 1 ora la frigider. Apoi am portionat prajitura si am decorat-o cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu migdale, lamaie si altele" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu ananas

Postat de deyutzky

Prajitura cu ananas

Intr-un vas punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si sarea si mixam pana cand ouale isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul si iaurtul si mixam. Se toarna in ploaie faina amestecata cu...

Citeste continuarea

Prajitura cu morcovi (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Prajitura cu morcovi (reteta video)

Intr-un bol incapator puneti morcovii rasi sau maruntiti in robotul de bucatarie, adaugati faina, zaharul alb tos, zaharul brun, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, scortisoara si un praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.10.2020, 12:09
Arata foarte bine! Imi place combinatia de arome Cat despre scleroza...nu-ti face griji, apare si la altii :">
la 11.10.2020, 12:30
la 11.10.2020, 14:14
Delicioasăăă!
la 11.10.2020, 14:31
Ce bine arata!
la 11.10.2020, 14:39
Moaaaa, ce bunatate!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking