Desert prajitura cu migdale, lamaie si altele

Postat de Constelatialeu in Prajituri
11 Oct 2020 | 5478 vizualizari
Desert prajitura cu migdale, lamaie si altele

Initial am zis ca fac reteta Fotomodelinei Simona, doar ca a iesit ca la mine, am cam deviat de la reteta, ca eu nu aveam limete, portocala si altele.Asa ca a iesit ca la mine nu ca la ea.... PS. Am lipsa niste poze, eram convinsa ca le-am facut, surpriza a fost cand le-am descarcat, nu erau...ce face scleroza din om....:))))))))))

Ingrediente

  • Blat
  • 5 oua mai mari
  • 5 linguri zahar farin
  • 150 g migdale prajite si macinate
  • 20 g cacao
  • 100 g faina
  • Crema de unt cu lamaie
  • 200 g unt cu 80% grasime
  • 500 ml lapte 3,5 % grasime
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura amidon
  • 8 linguri zahar brun dark
  • zeama de lamaie ( fiecare pune cat vrea de acra sa fie crema)
  • Crema mascarpone
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml frica lichida Creme Patiserie
  • 2-3 linguri sirop gros de zmeura
  • Decor
  • ciocolata topita

Mod de preparare

Blat : Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt si dimensiuni 24/36 cm. Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul farin le-am mixat pana si-au dublat volulul. Am amestecat migdalele macinate, cu faina si cacaua, apoi am adaugat 1-2 linguri peste galbenusuri, am incoporat bine, am adaugat 1-2 linguri de spuma de albus, am incorporat cu miscari lente de jos in sus, am procedat la fel pana am terminat ingredientele uscate si spuma de albusuri. Am pus compozitia in tava, am nivelat si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, am facut testul scobitorii, cand a fost copt blatul l-am scos din cuptor si l-am lasat sa se raceasca.

Crema de unt cu lamaie : Intr-o craticioara am pus 300 ml lapte , amestecat cu zaharul brun, la fiert, restul de lapte l-am turnat peste amidon si faina, putin cate putin sa nu faca cocoloase. Cand a inceput laptele sa fiarba, am turnat amestecul de lapte cu faian si amidon si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase ca o budinca, am tras cratita de pe foc si am adaugat zeama de lamaie. Am acoperit cratita cu folie alimentara, direct pe suprafata budincii, sa  nu faca crusta in timp  ce se raceste. Untul la temperatura camerei l-am mixat bine, apoi am adaugat putin cate putin din budunca racita bine, pana am obtinut o crema fina si ferma.

Blatul racit, l-am asezat din nou in tava in care l-am copt, tava tapetata cu folie alimentara. peste blat am intins crema de unt, am nivelat, api am dat tava la frigider pentru 2 ore.

Crema de mascarpone : Frisca lichida am mixat-o bine, apoi am adaugat amscarponele si am mai mixat 1-2 min, la final am adaugat siropul de zmeura.

Am scos tava de la frigider, am intins peste crema de unt, crema de mascarpone, am nivelat si am mai lasa cca 1 ora la frigider. Apoi am portionat prajitura si am decorat-o cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu migdale, lamaie si altele" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chec pufos cu nuca

Postat de Creatsa

Chec pufos cu nuca

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul in ploaie si mixeaza pana obtii o bezea foarte tare si lucioasa. Freaca galbenusurile cu...

Citeste continuarea

Brownies cu nuca si caramel

Postat de xana

Brownies cu nuca si caramel

Cca 250 de grame din cantitatea de ciocolata rupta bucatele, o punem pe baie de aburi impreuna cu margarina(sau untul) si un praf de sare. Amestecam din cand in cant pana se topesc apoi lasam 5...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.10.2020, 12:09
Arata foarte bine! Imi place combinatia de arome Cat despre scleroza...nu-ti face griji, apare si la altii :">
la 11.10.2020, 12:30
la 11.10.2020, 14:14
Delicioasăăă!
la 11.10.2020, 14:31
Ce bine arata!
la 11.10.2020, 14:39
Moaaaa, ce bunatate!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking