Chec cu lamaie si rahat

Postat de stefy_a in Dulciuri
8 Ian 2017 | 1928 vizualizari
Chec cu lamaie si rahat

Bunatati pentru colindatori

Ingrediente

  • 5 oua
  • 7 linguri cu varf de faina
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 150 g rahat (3 bucati)

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, adaugat putin cate putin, pana isi dulbeaza volumul. Se amesteca apoi cu zeama si coaja de lamaie.

Peste albusurile batute spuma, se adauga galbenusurile, esenta de vanilie si rahatul taiat in bucati mici. La sfarsit, se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor, cu miscari circulare de jos in sus, pana este incorporata si faina. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, timp de 45 de minute la 160 de grade C. 

Cand se raceste, se feliaza si se serveste (daca doriti puteti sa-l si pudrati cand s-a racit!!)

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert chec cu rahat

Postat de loredanaaa

Desert chec cu rahat

Separăm  albusurile de galbenusuri. Albusurile  le batem spuma tare cu praful de sare. Treptat, adaugam cate putin zahar. Mixam  galbenusurile  pana cand obținem...

Citeste continuarea

Chec pufos cu nuci, stafide si rahat

Postat de susu

Chec pufos cu nuci, stafide si rahat

Galbenusurile se presara cu putina sare si zahar vanilat, se mixeaza treptat cu uleiul dupa care adaugam coaja de citrice. Stafidele se hidrateaza in rom, coniac si vanilie iar nuca se da putin la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2017, 11:44
Ce bun!
la 08.01.2017, 11:45
Vreau o feliuta pentru
la 08.01.2017, 11:54
la 08.01.2017, 11:57
La marele fix pentru !
la 08.01.2017, 12:05

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking