Ingrediente
- 200 g margarina
- 180 g zahar
- 100 g fulgi de ciocolata
- 250 g faina
- 4 oua
- 1 pliculet de zahar vanilat
- 150 ml lichior de oua
- 1 pliculet de praf de copt
- 1 plic glazura de oua (Dr. Oetker)
Mod de preparare
Separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile mixeaza-le cu zahar pana ce obtii o compozitie spumoasa.
Separat, ,galbenusurile se mixeaza cu margarina,dupa care se adauga albusurilor,si se mixeaza bine.Se pune si lichiorul de oua, apoi se adauga si faina si praful de copt,iar la sfarsit fulgii de ciocolata.
Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt se pune compozitia si se da in cuptorul incins dinainte la 165°C,pentru aproximativ o ora.
Lasa checul la racit, apoi asaza-l pe un platou si decoreaza-l cu glazura de ou si fulgi de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lichior de oua" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|