Chec cu mere

Postat de sufletista in Prajituri
16 Sep 2011 | 3793 vizualizari
Chec cu mere

Ingrediente

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 100 g ulei
  • 200 g faina(posibil sa ceara mai mult)
  • esenta de rom
  • 1 lingura cafea
  • 2 mere
  • 6  linguri de zahar

Mod de preparare

Cele 6 linguri de zahar le punem in 2 tavi pentru chec si dam la cuptorul incalzit sa se caramelizeze. Le scoatem si le lasam la racit

Merele le curatam de coaja si samburi si le taiem felii, dar nu foarte subtiri, apoi le asezam in tava

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa

Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza

Adaugam galbenusurile peste albusuri amestecand usor, adaugam faina amestecata cu praful de copt, esenta si omogenizam(oprim 5 linguri de compozitie)

Turnam compozitia peste mere, adaugam in mijloc cele 5 linguri oprite amestecate cu lingura de cafea

Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea

Lasam sa se raceasca in tava,pudram cu zahar pudra

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de apple bread (chec cu mere si fulgi de ovaz)

Postat de oanapl

Reteta de apple bread (chec cu mere si fulgi de ovaz)

Iata cum se prepara Reteta de apple bread (chec cu mere si fulgi de ovaz) Se macină fulgii de ovăz în robotul de bucătărie. La fel se procedează și cu merele. Se mixează apoi...

Citeste continuarea

Desert chec cu mere si nuci

Postat de oanapl

Desert chec cu mere si nuci

Cureți merele de coajă și le dai pe răzătoarea mare și le storci bine zeama, cu mâna. Mixezi untul (alat la temperatura camerei) cu zahărul măcinat și puțină sare, apoi adaugi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.09.2011, 22:26
la 16.09.2011, 22:27
dia
la 16.09.2011, 22:32
tare bun
la 16.09.2011, 22:57
absolut delicios vreau si eu o feliuta
la 16.09.2011, 23:03
multumesc

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking