Chec cu mere si crema de lamiie

Postat de janet in Prajituri
26 Mar 2010 | 7517 vizualizari
Chec cu mere si crema de lamiie

Este un chec simplu, la mijloc cu felii de mere, iar drept glazura am folosit crema de lamaie. Este delicios si aratos! (zic eu)

Ingrediente

  • -4 oua
  • -un pahar de ulei (200 gr)
  • -un pahar de apa
  • -2 pahare cu zahar
  • -2 mere
  • -2 linguri de cacao
  • -un pliculet de praf de copt
  • -faina, cat sa iasa un aluat mai grosut, care sa curga.

Mod de preparare

Intr-un vas batem bine ouale cu zaharul pina se face ca o crema,adaugam uleiul, cite putin amestecind mereu, cind l-am terminat adaugam apa si apoi faina amestecata cu praful de copt.
Intr-o tava de cozonac(mai mare)unsa cu unt,punem jumatate din compozitie, peste, punem merele taiate rondele subtiri,in forma de scarita, peste mere punem compozitia ramasa amestecata cu cacao.
Punem la cuptorul incins cam 25-30 de min. Cind s-a copt il lasam sa se racoreasca si punem deasupra glazura de lamaie.
Peste glazura am pus felii de kiwi si visine din visinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere si crema de lamiie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu struguri si crema de vanilie

Postat de Ina

Tarta cu struguri si crema de vanilie

Aluatul:  Din apa, ulei, sare si faina facem un aluat  potrivit de tare , pe care-l impartim in doua parti egale. Intindem doua foi pe care le ungem cu untura usor topita amestecata cu...

Citeste continuarea

Prajitura cu rabarbar si fulgi de migdale

Postat de postavaru

Prajitura cu rabarbar si fulgi de migdale

Tijele de rabarbar le spalam apoi le curatam si le taiem bucatele. Adaugam 2 linguri de zahar, amestecam bine si le lasam sa stea pana preparam aluatul. Mixam ouale cu zaharul si extractul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.03.2010, 17:21
imi lasa apa in gura ce bine arata
la 26.03.2010, 22:18
toata lauda, Janet!
la 27.03.2010, 00:43
bun,felicitari
la 27.03.2010, 00:50
la 27.03.2010, 14:52
Fetelor,daca ati sti cit de bun esteeeee......!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking