Chec rapid cu dulceaţă si fructe

Postat de Ade200 in Prajituri
27 Mai 2012 | 3879 vizualizari
Chec rapid cu dulceaţă si fructe

Epoca modernă se caracterizează prin rapiditate şi lipsă de timp! Iata un chec în spiritul vremii...

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 1/2 cană de ulei
  • 1/2 cană de zahăr
  • 1 cană de dulceaţă de vişine/cireşe
  • 1 gutuie sau 2 mere
  • 1 cană de nuci tăiate
  • 3 linguri cu vârf de iaurt gros
  • 1 linguriţă de scorţişoară
  • puţină sare
  • 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • cam 2 căni de făină

Mod de preparare

Se amestecă gălbenusurile cu sarea, uleiul,zahărul, iaurtul şi dulceaţa. Se adaugă nucile şi fructele rase. Se adaugă apoi făina să iasă un aluat moale, dar vârtos. Se stinge bicarbonatul cu suc de lamâie sau cu oţet şi se adaugă în aluat.
Albuşurile se bat spumă si se amestecă usor în aluat.
Se unge o tava dreptunghiulară sau rotundă cu grăsime şi se toarnă aluatul. Se nivelează.
Se coace cam 50 de minute în cuptor preîncălzit. Se lasă la răcit şi se serveşte cu ceai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec rapid cu dulceaţă si fructe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cozonac cu stafide, cacao si scortisoara

Postat de Oana

Cozonac cu stafide, cacao si scortisoara

incalziti laptele intr-o craticioara si adaugati untul, lasand pe foc pana se topeste, dar sa nu fiarba puneti drojdia sfaramata intr-un castron si adaugati...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu visine si urda

Postat de oanapl

Desert prajitura cu visine si urda

Speli visinele, le stergi si elimini samburii. Le pui intr-o sita si le lasi 15-20 minute sa se scurga. Pui ciocolata si untul, taiate in bucatele potrivite, intr-o craticioara, pe foc foarte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2012, 13:38
la 27.05.2012, 14:12
la o cafea merge super
la 27.05.2012, 15:12
bun
la 27.05.2012, 16:32
la 27.05.2012, 20:02

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking