Ingrediente
- 3 oua
- 250 g zahar
- 1 cana jumate de faina
- 8 linguri ulei
- 1 pliculet de praf de copt
- 1 pliculet zahar vaniliat
- 1 esenta vanilie ( Dr. Oetker )
- 3 mere mici sau unul mare
- scortisoara
- 1 plic glazura cu gust de caramel ( Dr. Oetker )
Mod de preparare
Se curata merele de coaja si se taie cubulete. Se pun intr-un vas acoperite cu scortisoara.
Se despart ouale. Galbenusurile se bat bine cu zaharul, dupa se adauza esenta si zaharul vaniliat. Se adauga uleiul, praful de copt, apoi galbenusurile. Dupa ce se amesteca foarte bine, se adauga treptat faina. Merele se adauga si ele in compozitie.
Ungeti un vas ~ nu foarte mare ~ cu unt si adaugati compozitia. Bagati vasul in cuptor la treapta 5. Dati mai incet focul spre sfarsitul coacerii.
Dupa ce s-a copt, se prepara glazura dupa instructiuni si se decoreaza prajitura. Se lasa la frigider pana ce glazura se intareste.
O reteta de chec cu mere si glazura de caramel rapida si delicioasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere si glazura de caramel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|