Guguluf cu fructe si glazura de portocala

Postat de timea in Prajituri
5 Dec 2012 | 4895 vizualizari
Guguluf cu fructe si glazura de portocala

Nu puteam sa il astept pe Mos Nicolae decat cu ceva perfect pentru aceasta perioada rece a anului si anume, o prajiturica delicioasa cu fructe si arome de iarna. Abia am asteptat sa se raceasca putin pentru a putea savura aceasta bunatate alaturi de o cana de cafea. Mai lipsea doar zapada ca totul sa fie absolut perfect. Dar o sa ajunga si ea curand :) Normal ca nu am papat tot si am lasat si pt Mosu'. Voi cu ce il asteptati?

Ingrediente

  • 4 oua
  • 170 gr zahar
  • 350 gr faina
  • 1 cana ulei (aprox 200 ml)
  • 1 cana lapte
  • 1 plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • coaja de la o portocala
  • 2 mere potrivite
  • 1-2 pere
  • 1 gutuie
  • Glazura:
  • 3 linguri zahar pudra
  • zeama de portocala

Mod de preparare

Spalam fructele, le curatam de coaja si le dam prin razatoarea mare. Amestecam fructele cu esenta de vanilie si coaja de la o portocala.

Mixam ouale intregi cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana devin spuma si se deschid la culoare. Apoi adaugam treptat uleiul si laptele mixand in continuare pe treapta mai mica. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula.
Adaugam fructele si amestecam usor pt a nu se lasa spuma.

Turnam compozitia intr-o forma de guguluf unsa cu margarina sau unt si tapetata cu faina.

Dam la cuptorul preincalzit la 170 grade timp de aprox 40-50 min. Verificam cu o scobitoare daca este copt.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin apoi glazuram cu glazura obtinuta din zahar pudra si putina zeama de portocala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu fructe si glazura de portocala" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (60)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada cu branza dulce si visine

Postat de katty

Desert rulada cu branza dulce si visine

Cernem faina intr-un castron. Amestecam cu drojdia, sarea si zaharul. Facem o adancitura la mijloc in care punem untul moale, apoi turnam cate putin lapte putin caldut si framantam pana obtinem un...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de zmeura

Postat de oanapl

Desert prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de zmeura

Se pregătesc mai întâi foile. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până când acesta se topește. Se adaugă apoi laptele călduț în care se stinge praful...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.12.2012, 20:17
Super aromat!
la 05.12.2012, 20:17
Nu pot zice decât că arată minunat. Deşi cred că o poză ar ieşi bine şi la mine în farfurie Ce zici Timi?
la 05.12.2012, 20:18
E perfect!
la 05.12.2012, 20:19
Cristina chiar aromat, eu ador prajiturile astea
la 05.12.2012, 20:19
Maiiiiii cate bunatati face fata noastra!

Vezi toate comentariile (60)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking