Guguluf cu fructe si glazura de portocala

Postat de timea in Prajituri
5 Dec 2012 | 4916 vizualizari
Guguluf cu fructe si glazura de portocala

Nu puteam sa il astept pe Mos Nicolae decat cu ceva perfect pentru aceasta perioada rece a anului si anume, o prajiturica delicioasa cu fructe si arome de iarna. Abia am asteptat sa se raceasca putin pentru a putea savura aceasta bunatate alaturi de o cana de cafea. Mai lipsea doar zapada ca totul sa fie absolut perfect. Dar o sa ajunga si ea curand :) Normal ca nu am papat tot si am lasat si pt Mosu'. Voi cu ce il asteptati?

Ingrediente

  • 4 oua
  • 170 gr zahar
  • 350 gr faina
  • 1 cana ulei (aprox 200 ml)
  • 1 cana lapte
  • 1 plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • coaja de la o portocala
  • 2 mere potrivite
  • 1-2 pere
  • 1 gutuie
  • Glazura:
  • 3 linguri zahar pudra
  • zeama de portocala

Mod de preparare

Spalam fructele, le curatam de coaja si le dam prin razatoarea mare. Amestecam fructele cu esenta de vanilie si coaja de la o portocala.

Mixam ouale intregi cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana devin spuma si se deschid la culoare. Apoi adaugam treptat uleiul si laptele mixand in continuare pe treapta mai mica. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula.
Adaugam fructele si amestecam usor pt a nu se lasa spuma.

Turnam compozitia intr-o forma de guguluf unsa cu margarina sau unt si tapetata cu faina.

Dam la cuptorul preincalzit la 170 grade timp de aprox 40-50 min. Verificam cu o scobitoare daca este copt.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin apoi glazuram cu glazura obtinuta din zahar pudra si putina zeama de portocala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu fructe si glazura de portocala" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (60)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert Piscozmeurica

Postat de Constelatialeu

Desert Piscozmeurica

Mai intai mi-am pregatit tava in care am asamblat prajitura, am o tava cu pereti detasabili pe care am imbracat-o cu folie alimentara ( 24/35 cm). Am pus foile de gelatina la hidratat in apa rece....

Citeste continuarea

Cremsnit cu foietaj de casa si capsuni

Postat de merisor67

Cremsnit cu foietaj de casa si capsuni

Pentru aluat am prezentat reteta aici : Dupa ce am tinut aluatul la frigider, cam doua ore, l-am impartit in doua si am copt doua foi pe dosul unei tavi de 27/35 cm, aproximativ cate 25 minute...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.12.2012, 20:17
Super aromat!
la 05.12.2012, 20:17
Nu pot zice decât că arată minunat. Deşi cred că o poză ar ieşi bine şi la mine în farfurie Ce zici Timi?
la 05.12.2012, 20:18
E perfect!
la 05.12.2012, 20:19
Cristina chiar aromat, eu ador prajiturile astea
la 05.12.2012, 20:19
Maiiiiii cate bunatati face fata noastra!

Vezi toate comentariile (60)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking