Ingrediente
- 4 oua
- 170 gr zahar
- 350 gr faina
- 1 cana ulei (aprox 200 ml)
- 1 cana lapte
- 1 plic praf de copt
- un varf cutit sare
- 2 lingurite esenta de vanilie
- coaja de la o portocala
- 2 mere potrivite
- 1-2 pere
- 1 gutuie
- Glazura:
- 3 linguri zahar pudra
- zeama de portocala
Mod de preparare
Spalam fructele, le curatam de coaja si le dam prin razatoarea mare. Amestecam fructele cu esenta de vanilie si coaja de la o portocala.
Mixam ouale intregi cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana devin spuma si se deschid la culoare. Apoi adaugam treptat uleiul si laptele mixand in continuare pe treapta mai mica. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula.
Adaugam fructele si amestecam usor pt a nu se lasa spuma.
Turnam compozitia intr-o forma de guguluf unsa cu margarina sau unt si tapetata cu faina.
Dam la cuptorul preincalzit la 170 grade timp de aprox 40-50 min. Verificam cu o scobitoare daca este copt.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin apoi glazuram cu glazura obtinuta din zahar pudra si putina zeama de portocala.
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu fructe si glazura de portocala" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (60)
|