Ingrediente
- 400 g faina
- 200 g zahar
- 100 ml ulei
- 100 ml apa minerala
- 2 portocale
- o para
- o piersica mare din compot
- 1 praf de copt
- o lingurita bicarbonat
- un praf de sare
- un zahar vanilinat
- o lingura de cacao
- zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare
Amestecam bine zaharul cu uleiul, apoi adaugam sucul de la cele 2 portocale si zaharul vanilinat.
Separat faina se combina cu praful de copt, bicarbonat, un parf de sare si apa minerala. Se pune peste compozitia de mai sus.
Daca vi se pare compozitia prea tare, mai adaugati apa minerala sau suc de la compot (trebuie sa fie compozitia ca la chec).
Se tapeteaza o tava de chec cu faina dupa care punem 3/4 din compozitie, adaugam para si piersica taiate cubulete. Restul compozitiei il amestecam cu lingura de cacao. Se aseaza apoi in tava peste fructe.
Se tine la cuptor aproximativ 45 minute la foc mic. Daca trece testul scobitorii, checul este gata. Cand s-a racit il pudram cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu pere si piersici (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|