Ingrediente
- o jumătate piept de pui (dintr-un piept de pui mare) sau unul potrivit la vreo 600 gr
- 4 linguri cu vârf de făină
- 100 gr unt
- 5 ouă
- o ceapă potrivită
- un morcov
- sare, piper
Mod de preparare
Pieptul de pui, fiert, l-am tăiat bucăţele mititele, mergea şi mai mic, dar...graba...
Ceapa se toacă şi se căleşte în puţin ulei de măsline, apoi se adaugă pieptul de pui şi se amestecă pentru a se pătrunde puţin pe toate părţile , iar ceapa să devină aurie. Morcovul, dat pe răzătoarea cu ochiuri mici se aruncă peste amestecul de carne şi ceapă şi se lasă la foc mic vreo 8-10 minute.
Între timp, ouăle se separă. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare. Gălbenuşurile se freacă cu untul până se încorporează bine şi devine ca o cremă. Apoi se adaugă făina, treptat, amestecând bine pentru omogenizare. Se încorporează spuma de albuşuri. La urmă se adaugă şi amestecul din carne şi se toarnă totul într-o tavă de chec, unsă bine de tot cu margarină/unt.
Se lasă la foc potrivit 45-50 minute. Se consumă rece.
Un aperitiv foarte bun !
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|