Ingrediente
- 200 gr faina
- 6 oua
- 100 gr masline negre fara samburi
- 100 gr masline verzi fara samburi
- 400 gr piept de pui ,sunca, parizer sau salam
- 150 gr telemea
- 200 ml lapte
- 1 gogosar copt
- 4 lg ulei
- 1 plic praf de copt
- 85 gr cascaval
- piper ,sare dupa gust
- porumb
Mod de preparare
Se taie sunca ( sau pieptul de pui si se fierbe 1 ora ), cascavalul, branza telemea,maslinele (in jumatate), gogosarul (copt si curatat de pielita).
Intr-un castron punem faina, adaugam praful de copt. Spargem ouale si le mixam pana devin spuma. Adaugam laptele , branza taiata si amestecam. Peste compozitia rezultata cernem faina , pe care am amestecat-o cu praful de copt si amestecam apoi cu o spatula.Se adauga sunca (pieptul de pui fiert ), maslinele, gogosaul , cascavalul (taiate), ulei, piper, sare dupa gust si amestecam pana se omogenizeaza.
Compozitia rezultata, o turnam in doua forme de chec , pe care le tapetam cu hartie de copt, unse cu ulei.Se tine la cuptor la foc mic spre mediu, pana devine auriu ( cam 45 minute).
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|