Chec cu ricotta

Postat de caroline in Dulciuri
1 Apr 2014 | 9222 vizualizari
Chec cu ricotta

M-am inspirat dupa prajitura cu branza de la Miha.Eu am folosit foma de chec,de aceea am si schimbat denumirea si in plus am folosit branza ricotta inlocul branzei de vaci.Deci... o bunatate !!!

Ingrediente

  • 1 ou
  • 70 gr zahar
  • 4 linguri cu ulei
  • 4 linguri cu lapte
  • 7 linguri cu faina
  • 1\2 plic praf de copt
  • 150 gr branza ricotta
  • 50 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana

Mod de preparare

Mixam oul cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam pana ce obtinem o compozitie cremoasa ce si-a triplat volumul.

Adaugam apoi uleiul si mixam in continuare.

Amestecam faina cu praful de copt si adaugam la compozitie alternind cu laptele.

Trebuie sa obtinem o compozitie ca o smantana mai groasa.

Tapetam o tava pentru chec cu hartie de copt si turnam compozitia.

Separat amestecam ricotta cu zaharul,oul si smantana.Turnam peste compozitia din tava si amestecam usor cele doua compozitii.

Dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pana ce checul s-a rumenit frumos.

Dupa preferinta se presara zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Plumcake cu ricotta/urda si lamaie

Postat de gaby_d

Plumcake cu ricotta/urda si lamaie

Mixeaza intr-un bol ricotta/urda, impreuna cu zaharul si sarea, timp de 3 minute. Adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare. Vei obtine un amestec cremos. Adauga faina...

Citeste continuarea

Guguluf marmorat cu ricotta si glazura de ciocolata

Postat de angyb

Guguluf marmorat cu ricotta si glazura de ciocolata

Topim pe baie de abur ciocolata cu untul ,le lasam sa se raceasca un pic dupa care le amestecam cu galbenusurile .Separat batem spuma albusurile cu un praf de sare ,adaugam zaharul si continuam sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.04.2014, 22:42
la 01.04.2014, 22:44
mmm cred ca e tare bun
la 01.04.2014, 22:50
la 01.04.2014, 23:21
Bun
la 02.04.2014, 07:46
Ce pufos e!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking