Pate vegetal tricolor

Postat de Brindusa in Aperitive / Garnituri
13 Iun 2010 | 7821 vizualizari
Pate vegetal tricolor

Ingrediente

  • Ingrediente pentru o forma de chec: Pentru Stratul Alb
  •      2 cutii mici de naut (sau 1 mare, sau 300 g naut fiert )
  •      1 lingura ulei de masline
  •      1/2 de lamaie, sucul
  •      3 linguri pasta tahini
  •      4 catei de usturoi
  • Pentru Stratul rosu
  •      1 borcan de 800 g de ardei capia  copti si curatati
  •      150 g branza feta
  •      1 pachetel gelatina vegetala
  • Pentru Stratul verde
  •      2 legaturi busuioc proaspat
  •      3 legaturi patrunjel
  •      60 g muguri de pin, prajiti uscat
  •      250 g urda (sau branza ricotta, ca tot aia e)
  •      70 ml ulei de masline

 

Mod de preparare

Intinde de-a lungul formei folie de plastic in asa fel incat sa fie mai mare decat forma.

Stratul alb: Se mixeaza toate foarte bine, pana ce rezulta o pasta. Se intinde in forma in strat uniform.

Stratul rosu: Mixeaza toate pana ce ajung ca o pasta. Intinde uniform peste stratul alb.

Stratul verde: Mixeaza bine primele 3 ingrediente. Adauga uleiul in fir subtire, amestecand, pana ce amestecul devine onctuos. Adauga branza si mixeaza pana ce amestecul e omogen. Se intinde uniform peste stratul rosu.

Acopera bine cu folie de plastic si tine la frigider 24 de ore. Inainte de a-l servi tine-l la congelator 30 min. Scoate-l din forma, cojeste folia de plastic si serveste-l pe paine de casa, ornat cu frunze de busuioc si patrunjel sau rucola.

 

Reteta este adaptata dupa site-ul www.epicurious.com

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate vegetal tricolor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tarta cu crema de branza si jeleu de castravete

Postat de gusti

Tarta cu crema de branza si jeleu de castravete

Ingredientele pentru aluat se mixeaza la robotul de bucatarie Assistent Electrolux :), apoi se pune aluatul in folie de plastic si se lasa la frigider cateva ore. Se taie doua hartii de copt de...

Citeste continuarea

Aperitiv clatite cu pate si cascaval

Postat de rocsi_1612

Aperitiv clatite cu pate si cascaval

Clatitele: Intr-un bol, mixam ouale cu un praf de sare, apoi si cu uleiul. Adaugam laptele, apa minerala, le amestecam. Punem faina treptat, praful de copt, mararul uscat si putin piper....

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2010, 00:13
la 14.06.2010, 01:07
mmm gustos
la 14.06.2010, 08:13
la 14.06.2010, 08:27
super!!!!
la 14.06.2010, 09:18
As face si eu, dar sunt chestii pe care nu le gasesc in oras.....

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking