Ingrediente
- 3 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mare curatata si taiata felii subtiri
- 4 catei de usturoi curatati si zdrobiti
- 1 morcov mijlociu curatat si taiat rondele
- 1 cartof mare curatat si taiat felii subtiri
- 3 ardei rosii mari taiati marunt
- 4 rosii mari proaspete rase
- 3 fasii subtiri de coaja de portocala
- 1/2 lingurita rasa ghimbir macinat
- 300 ml apa
- sucul de la 3 portocale mari
- 1/2 lingurita sare
- piper proaspat
- Pentru galuste:
- 250 gr branza( feta, urda sau ricotta ce doriti)
- 1 ou
- 1 albus
- 60 gr faina
- 1/2 lingurita sare
- piper proaspat
- 3 lingurite patrunjel tocat
Mod de preparare
Se incinge uleiul intr-o cratita adaugam si o lingura de apa, punem ceapa si o sotam 5 minute. Procedam la fel si cu urmatoarele legume in ordine: morcov, cartof, ardei...lasam pe foc mic cu capac 5-10 min cu grija sa nu se arda pana se inmoaie ardeii.
Intr-o alta tigaie, punem lingura de ulei adaugam usturoiul si rosiile si sotam 2-3 minute.
Adaugam peste ardeii din oala, turnam apa, jumatate din sucul de portocale, ghimbirul si lasam sa fiarba 15 minute.
Intre timp ne ocupam de galuste.
Amestecam intr-un vas, branza, ouale, faina, sarea, piperul si patrunjelul. Cu o lingura turnam in supa aproximativ 16 galuste, si se fierbe supa maxim 10 minute avand grija sa nu le zdrobim. Scoatem galustele cu spumiera. scoatem si coaja de portocala, apoi pasam supa intr-un blender, adaugand si restul de suc de portocala.
Dam din nou pe foc dar fara sa fierbem, adaugam galustele si servim...
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ardei rosii dulci cu galuste de branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|