Supa cu galuste din branza - in vas Zepter

Postat de bylaura in Supe
29 Iun 2013 | 8720 vizualizari
Supa cu galuste din branza - in vas Zepter

Am avut marea surpriza sa ma numar printre cele trei concurente, participante la un inedit concurs culinar, aici pe site. Asadar multumirile mele le indreapta catre Bucataras. ro si Zepter, si tuturor celor ce ne vor sustine in continuare :) La mijloc este vasul Zepter, o oala de care m-am indragostit pentru ca-mi ofera confort in gatire, economie de energie si o masa sanatoasa. Pana sa intru in posesia lui nu credeam ca exista o astfel de tehnologie, avansata din punct de vedere tehnic dar cat se poate de simplu de utilizat in orice bucatarie. Pot spune ca vasele Zepter sunt produse indispensabile, daca vrem sa profitam de o alimentatie sanatoasa, cu legume, fructe si carne ce-si pastreaza toate calitatile, fibrele si vitaminele atat in timpul gatirii cat si dupa.

Ingrediente

  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • suc de rosii
  • 2 linguri smantana
  • patrunjel
  • Pentru galuste :
  • 200 gr. branza vaci
  • 1 lingura smantana
  • 2 oua
  • 100 gr. gris

Mod de preparare

Am pus in vasul de 3 l. , apa pana la jumate si legumele tocate marunt, apoi am pus pe aragaz la foc mediu, cu capacul asezat.

Cand acul indicatorului a ajuns in zona verde (c.c.a. 10 min.), am pus galustele pregatite astfel :

- Am separat galbenusurile, le-am batut si amestecat cu grisul turnat in ploaie. Albusurile le-am batut spuma, dupa care le-am amestecat in compozitia cu gris. La final am pus branza faramata marunt si smantana.

Odata puse si galustele in oala, am lasat sa fiarba in continuare pana incepe sa iasa aburi. Apoi am pus putin suc de rosii, patrunjelul tocat, am dres-o cu smantana si potrivit-o de sare.

Am lasat inca 5 min. pe foc dupa care am dat vasul la o parte. 

Se lasa cu capacul pus pentru a-si continua fierberea, fara foc. 

Cand acul de la indicatorul capacului ajunge in zona galbena, inseamna ca prepararea mancarii a lu-at sfarsit.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu galuste din branza - in vas Zepter" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Supa de curcan cu galuste

Postat de gicuta69

Supa de curcan cu galuste

  Spalam canea bine si o punem intr-o oala la fiert cu un praf de sare.Indepartam spuma care se formeaza Legumele le curatam si le spalam Telina o dam pe razatoare, iar restul...

Citeste continuarea

Supa crema de fasole uscata

Postat de katty

Supa crema de fasole uscata

Alegem fasolea, o spalam bine si o lasam acoperita cu apa calda pentru cateva ore. Scurgem apa si o punem la foc cu apa cat sa o depaseasca intr-o oala sub presiune pentru a reduce timpul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2013, 23:24
la 29.06.2013, 23:27
la 29.06.2013, 23:27
la 29.06.2013, 23:30
la 29.06.2013, 23:37
Yamiii,o supita delicioasa plina de vitamine!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking