Supa cu galuste din branza - in vas Zepter

Postat de bylaura in Supe
29 Iun 2013 | 8733 vizualizari
Supa cu galuste din branza - in vas Zepter

Am avut marea surpriza sa ma numar printre cele trei concurente, participante la un inedit concurs culinar, aici pe site. Asadar multumirile mele le indreapta catre Bucataras. ro si Zepter, si tuturor celor ce ne vor sustine in continuare :) La mijloc este vasul Zepter, o oala de care m-am indragostit pentru ca-mi ofera confort in gatire, economie de energie si o masa sanatoasa. Pana sa intru in posesia lui nu credeam ca exista o astfel de tehnologie, avansata din punct de vedere tehnic dar cat se poate de simplu de utilizat in orice bucatarie. Pot spune ca vasele Zepter sunt produse indispensabile, daca vrem sa profitam de o alimentatie sanatoasa, cu legume, fructe si carne ce-si pastreaza toate calitatile, fibrele si vitaminele atat in timpul gatirii cat si dupa.

Ingrediente

  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • suc de rosii
  • 2 linguri smantana
  • patrunjel
  • Pentru galuste :
  • 200 gr. branza vaci
  • 1 lingura smantana
  • 2 oua
  • 100 gr. gris

Mod de preparare

Am pus in vasul de 3 l. , apa pana la jumate si legumele tocate marunt, apoi am pus pe aragaz la foc mediu, cu capacul asezat.

Cand acul indicatorului a ajuns in zona verde (c.c.a. 10 min.), am pus galustele pregatite astfel :

- Am separat galbenusurile, le-am batut si amestecat cu grisul turnat in ploaie. Albusurile le-am batut spuma, dupa care le-am amestecat in compozitia cu gris. La final am pus branza faramata marunt si smantana.

Odata puse si galustele in oala, am lasat sa fiarba in continuare pana incepe sa iasa aburi. Apoi am pus putin suc de rosii, patrunjelul tocat, am dres-o cu smantana si potrivit-o de sare.

Am lasat inca 5 min. pe foc dupa care am dat vasul la o parte. 

Se lasa cu capacul pus pentru a-si continua fierberea, fara foc. 

Cand acul de la indicatorul capacului ajunge in zona galbena, inseamna ca prepararea mancarii a lu-at sfarsit.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu galuste din branza - in vas Zepter" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa de ceapa

Postat de simona72

Supa de ceapa

Eu am inceput supa de ceapa cu supa de vita. Se poate folosi orice alta supa, de pui, oase sau legume. Am folosit un os de vita cu maduva, morcovi, radacina de patrunjel, telina. Am pus totul la...

Citeste continuarea

Supa de pasare, cu taitei

Postat de Ina

Supa de pasare, cu taitei

Bucatile de carne de pasare ( de preferat de curte ) se pun la fiert in 3-4 litri de apa si putina sare.  Cand apa da in clocot, adunam spuma formata deasupra, apoi adaugam legumele spalate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2013, 23:24
la 29.06.2013, 23:27
la 29.06.2013, 23:27
la 29.06.2013, 23:30
la 29.06.2013, 23:37
Yamiii,o supita delicioasa plina de vitamine!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking