Supa de pui cu taitei de casa

Postat de RODIMUR in Supe
25 Iun 2017 | 2986 vizualizari
Supa de pui cu taitei de casa

Sâmbătă am cumpărat din supermarket un pui familist (care are 4 pulpe) și am făcut  trei feluri de mâncare: supă cu tăiței de casă, pulpe rasol cu legume la aburi și șnițele din piept de pui. Iată cum am procedat pentru a face supa... Din ingredientele de mai jos, am făcut o oală de supă de 4 litri, cu tăiței de casă preparați de mine (https://www.bucataras.ro/retete/taitei-de-casa-83165.html) iar pulpele, după ce le-am fiert în supă ca să-i dea un gust bun, le-am servit ca fel principal, rasol de pui, cu legume fierte la aburi, stropite cu unt. Din pieptul de pui am făcut șnițele pariziene ( https://www.bucataras.ro/retete/snitel-parizian-din-piept-de-pui-82756.html)

Ingrediente

  • 1 pui familist (cele 4 pulpe, spatele, coșul pieptului și aripile)
  • 5 morcovi
  • 3 pătrunjei
  • 1 țelină mică
  • 1 ceapă
  • 3 căței mari de usturoi
  • 8-10 boabe de piper
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • tăiței de casă
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Porționați puiul și alegeți pentru supă cele patru pulpe, aripile, coșul pieptului și spatele. Spălați bine aceste bucăți de carne (atenție la partea inferioară a pulpelor a căror piele groasă se curăță rapid dacă le scufundați în apă fierbinte pentru 10-15 secunde). Puneți bucățile de carne la fiert, în apă multă, la foc iute, până ce începe să se ridice spuma la suprafață. Spumuiți, de câte ori este nevoie (nu aruncați și grăsimea) și reduceți focul la aragaz, ca să nu se tulbure supa.

Între timp, curățați legumele, spălați-le și pregătiți-le pentru supă.

Când carnea a fiert, se strecoară supa printr-o sită deasă, într-o altă oală, curată și se pune din nou la fiert cu morcovii, țelina, pătrunjeii, ceapa întreagă, cățeii de usturoi (întregi) și boabele de piper. Pulpele se dau deoparte pentru a fi servite ca fel principal (cu ce garnitură doriți), iar celelalte bucăți de carne se aleg de pe oase și se păstrează pentru a fi puse în supă, când va fi aproape gata.

Se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt frunzele de pătrunjel.

Când legumele au fiert în supă, se adaugă carnea fiartă, aleasă de pe bucățile de carne, se mai completează cu apă, se condimentează cu sare și piper, se mai lasă pe foc câteva clocote, după care se presară puțin pătrunjel tocat peste supă. Se pune capacul pe oală și se oprește focul de la aragaz.

Se lasă supa să "se odihnească" timp de un sfert de oră și între timp se fierb separat, tăițeii de casă, numai câți se servesc la masa respectivă. Când sunt fierți, se strecoară, se clătesc în două-trei ape, se scurg și apoi se pun direct în farfurie, peste care se va turna supa. Cine vrea, va putea să-și mai pună frunze de pătrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Retete similare

Supa de pui cu taitei de casa la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Postat de miha

Supa de pui cu taitei de casa la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

In vasul aparatului Crock-Pot slow cooker Digital 4,7 l   se aseaza carnea si legumele intregi sau bucati potrivite, dupa caz. Turnam apa rece, cat sa fie toate bine acoperite cu apa....

Citeste continuarea

Supa de pui cu suc de rosii si taietei de casa

Postat de Dya

Supa de pui cu suc de rosii si taietei de casa

Carnea, spalata in prealabil, o punem la fiert. Adunam spuma formata. Curatam legumele, le spalam si le tocam in cuburi mici. Le adaugam peste carne si continuam fierberea pana ce sunt...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 25.06.2017, 22:12
Ce buna este supica cu taietei de casa!
la 25.06.2017, 22:19
Da, Camelya! Și mie-mi plac mult supele și la noi nu se termină bine o oală cu supă, că am și început să fac alta...... Soțul meu nu prea vrea mulți tăiței în supe, vrea mai mult lichid, dar dacă sunt făcuți în casă, nu refuză. Îi plac și lui foarte mult tăițeii de casă, pentru că așa a fost învățat să mănânce, la mama lui acasă...Merci!
la 25.06.2017, 22:30
buna buna
la 25.06.2017, 22:31
Foarte buna!
la 25.06.2017, 22:31
Mulțumesc frumos, Motănel!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking