Porționați puiul și alegeți pentru supă cele patru pulpe, aripile, coșul pieptului și spatele. Spălați bine aceste bucăți de carne (atenție la partea inferioară a pulpelor a căror piele groasă se curăță rapid dacă le scufundați în apă fierbinte pentru 10-15 secunde). Puneți bucățile de carne la fiert, în apă multă, la foc iute, până ce începe să se ridice spuma la suprafață. Spumuiți, de câte ori este nevoie (nu aruncați și grăsimea) și reduceți focul la aragaz, ca să nu se tulbure supa.
Între timp, curățați legumele, spălați-le și pregătiți-le pentru supă.
Când carnea a fiert, se strecoară supa printr-o sită deasă, într-o altă oală, curată și se pune din nou la fiert cu morcovii, țelina, pătrunjeii, ceapa întreagă, cățeii de usturoi (întregi) și boabele de piper. Pulpele se dau deoparte pentru a fi servite ca fel principal (cu ce garnitură doriți), iar celelalte bucăți de carne se aleg de pe oase și se păstrează pentru a fi puse în supă, când va fi aproape gata.
Se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt frunzele de pătrunjel.
Când legumele au fiert în supă, se adaugă carnea fiartă, aleasă de pe bucățile de carne, se mai completează cu apă, se condimentează cu sare și piper, se mai lasă pe foc câteva clocote, după care se presară puțin pătrunjel tocat peste supă. Se pune capacul pe oală și se oprește focul de la aragaz.
Se lasă supa să "se odihnească" timp de un sfert de oră și între timp se fierb separat, tăițeii de casă, numai câți se servesc la masa respectivă. Când sunt fierți, se strecoară, se clătesc în două-trei ape, se scurg și apoi se pun direct în farfurie, peste care se va turna supa. Cine vrea, va putea să-și mai pună frunze de pătrunjel.