Ingrediente
- morcovi,
- ceapa galbena,
- patrunjel radacina,
- pastarnac,
- telina,
- fasole verde,
- mazare, (impreuna aproximativ 500 g.)
- ciuperci 300 g.,
- piper proaspat macinat
- boia de ardei dulce,
- sare iodata,
- enibahar boabe 2 bucati
- pentru galuste:
- 1 ou,
- 50 g. faina
Mod de preparare
Legumele se curata, se spala, se taie bucatele mici si se pun la fiert in apa clocotita, si boabele de enibahar. Se asezoneaza de sare, piper si boia. Se lasa la fiert cca. 30 de minute, la final se fac galuste din faina.
Oul se bate bine si se amesteca energic cu faina, pana se obtine o compozitie potrivita, nici prea tare nici prea moale. Se ia cu lingurita din compoztia de faina si se pune in supa clocotita, se lasa la fiert cca. 10 minute.
Se serveste fierbinte eventul cu o lingura de smantana sau un ardei iute, dupa gustul fiecaruia
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu legume, ciuperci si galuste din faina" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|