Ingrediente
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 2 linguri de gris
- 2 linguri faina
- 1 lingurita de delikat de legume
- verdeata
- 50 ml ulei
- sare
Mod de preparare
Se curata legumele ,apoi se spala cu apa rece .Ceapa se toaca si se pune la calit putin in ulei . Cand ceapa se rumeneste usor ,adaugam apa,sare, morcovii intregi si bucatele de ardei gras.Punem si delikatul,apoi incepem sa pregatim galustele .
Amestecam grisul cu faina si sare si punem cate putina apa calduta pana cand compozitia de galuste devine ca o smantana groasa .
Cand toate legumele au fiert,reducem flacara la aragaz si punem cate o lingura de compozitie galuste . Lasam 5 minute sa fiarba ,apoi inchidem flacara si mai lasam 5-10 minute oala cu un capac deasupra .
La sfarsit adaugam verdeata ,spalata in prealabil si tocata marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de galuste de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|