Ingrediente
- Ingrediente pentru o forma de chec: Pentru Stratul Alb
- 2 cutii mici de naut (sau 1 mare, sau 300 g naut fiert )
- 1 lingura ulei de masline
- 1/2 de lamaie, sucul
- 3 linguri pasta tahini
- 4 catei de usturoi
- Pentru Stratul rosu
- 1 borcan de 800 g de ardei capia copti si curatati
- 150 g branza feta
- 1 pachetel gelatina vegetala
- Pentru Stratul verde
- 2 legaturi busuioc proaspat
- 3 legaturi patrunjel
- 60 g muguri de pin, prajiti uscat
- 250 g urda (sau branza ricotta, ca tot aia e)
- 70 ml ulei de masline
Mod de preparare
Intinde de-a lungul formei folie de plastic in asa fel incat sa fie mai mare decat forma.
Stratul alb: Se mixeaza toate foarte bine, pana ce rezulta o pasta. Se intinde in forma in strat uniform.
Stratul rosu: Mixeaza toate pana ce ajung ca o pasta. Intinde uniform peste stratul alb.
Stratul verde: Mixeaza bine primele 3 ingrediente. Adauga uleiul in fir subtire, amestecand, pana ce amestecul devine onctuos. Adauga branza si mixeaza pana ce amestecul e omogen. Se intinde uniform peste stratul rosu.
Acopera bine cu folie de plastic si tine la frigider 24 de ore. Inainte de a-l servi tine-l la congelator 30 min. Scoate-l din forma, cojeste folia de plastic si serveste-l pe paine de casa, ornat cu frunze de busuioc si patrunjel sau rucola.
Reteta este adaptata dupa site-ul www.epicurious.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate vegetal tricolor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|