Pate vegetal tricolor

Postat de Brindusa in Aperitive / Garnituri
13 Iun 2010 | 7824 vizualizari
Pate vegetal tricolor

Ingrediente

  • Ingrediente pentru o forma de chec: Pentru Stratul Alb
  •      2 cutii mici de naut (sau 1 mare, sau 300 g naut fiert )
  •      1 lingura ulei de masline
  •      1/2 de lamaie, sucul
  •      3 linguri pasta tahini
  •      4 catei de usturoi
  • Pentru Stratul rosu
  •      1 borcan de 800 g de ardei capia  copti si curatati
  •      150 g branza feta
  •      1 pachetel gelatina vegetala
  • Pentru Stratul verde
  •      2 legaturi busuioc proaspat
  •      3 legaturi patrunjel
  •      60 g muguri de pin, prajiti uscat
  •      250 g urda (sau branza ricotta, ca tot aia e)
  •      70 ml ulei de masline

 

Mod de preparare

Intinde de-a lungul formei folie de plastic in asa fel incat sa fie mai mare decat forma.

Stratul alb: Se mixeaza toate foarte bine, pana ce rezulta o pasta. Se intinde in forma in strat uniform.

Stratul rosu: Mixeaza toate pana ce ajung ca o pasta. Intinde uniform peste stratul alb.

Stratul verde: Mixeaza bine primele 3 ingrediente. Adauga uleiul in fir subtire, amestecand, pana ce amestecul devine onctuos. Adauga branza si mixeaza pana ce amestecul e omogen. Se intinde uniform peste stratul rosu.

Acopera bine cu folie de plastic si tine la frigider 24 de ore. Inainte de a-l servi tine-l la congelator 30 min. Scoate-l din forma, cojeste folia de plastic si serveste-l pe paine de casa, ornat cu frunze de busuioc si patrunjel sau rucola.

 

Reteta este adaptata dupa site-ul www.epicurious.com

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate vegetal tricolor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Legume gratinate la cuptor

Postat de ela

Legume gratinate la cuptor

Curatam cartofii,ii taiem rondele si ii punem la fiert in apa cu sare si vegeta,cam 10minute(eu i-am pus in oala sub presiune si i-am lasat 4minute).Scoatem si lasam la scurs. Legumele le-am...

Citeste continuarea

Chec aperitiv cu parizer de porc

Postat de roxana_simona

Chec aperitiv cu parizer de porc

Ouale se amesteca bine cu condimentele si faina amestecata cu praful de copt. Parizerul se taie cuburi si se amesteca cu compozitia de ou,morcovul si cascavalul se dau pe razatoarea mare iar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2010, 00:13
la 14.06.2010, 01:07
mmm gustos
la 14.06.2010, 08:13
la 14.06.2010, 08:27
super!!!!
la 14.06.2010, 09:18
As face si eu, dar sunt chestii pe care nu le gasesc in oras.....

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking