Ingrediente
Avem nevoie de :
- 4 oua,
- 150 grame unt,
- 150 grame zahar,
- 250 grame faina,
- 4 linguri de lapte/iaurt,
- o jumatate de plic de praf de copt,
- 2 -3 linguri de cacao,
- 2 esente de rom mici de la Dr Otker.
Pentru glazura :
- 200 grame ciocolata ( eu am pus 100 neagra si 100 alba) ,
- 2-3 linguri de smantana lichida,
- o lingurita de ulei pentru luciu.
Mod de preparare
Preparare: se mixeaza ouale cu zaharul si untul topit, adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao. Se adauga lingurile de lapte sau iaurt si la final punem esenta de rom. Toata operatiunea dureaza vreo 4-5 minute. Se toarna compozitia intr-o tava de chec tapetata cu unt si faina .
Se coace in cuptorul preincins la 180 de grade, eu am lasat checul cu o tava de protectie sub tava lui, 30 de minute la 180 de grade si inca vreo 10 minute la 170 sa fie bine copt, este gata cand trece testul scobitorii care iese curata.
Am turnat peste el glazura facuta simplu topind impreuna cicolata cu smantana si uleiul la foc foarte mic. Am pus si un strat central de pudra de migdale pentru o linie de decor.
L-am lasat sa se raceasca bine si taiat in doua a fost gata de drum. Este o prajitura lejera si aromata pefecta pentru o ceasca de cafea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu rom si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|