Chec cu smochine

Postat de lia in Prajituri
9 Sep 2010 | 5992 vizualizari
Chec cu smochine

Este o reteta pe care eu am facut-o pana acum cu banane si am vrut sa incerc cu smochine. Este delicios !

Ingrediente

  • 90g unt moale
  • 250g zahar
  • 4 smochine bine coapte
  • 3 oua putin batute
  • 125 ml iaurt
  • 315g faina alba
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita nucsoara macinata
  • Un praf de sare
  • 100g nuci zdrobite

Mod de preparare

Ungem cu putin unt si pudram cu faina o tava de chec. Intr-un bol frcam untul cu zaharul, cam 1’ pana amestecul devine cremos, adaugam smochinele si ouale batand pentru omogenizare apoi si iaurtul. Separat amestecam ingredientele uscate, pe care le golim peste smochine si amestecam totul bine. Turnam aluatul in tava si dam la copt pentru 50-60’.

Cand s-a racit il scoatem din tava/forma si-l glazuram dupa preferinta. Eu am folosit glazura in doua culori, din comert si cateva bombonele.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu smochine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec ciocolata

Postat de adriana_bobu

Chec ciocolata

Se amesteca intr-un vas aflat pe foc zaharul cu laptele si cacaoa pana se ingroase. Se da de pe foc si se amesteca cu margarina pana se incorporeaza, apoi se da la rece.In aceasta crema se adauga...

Citeste continuarea

Guguluf cu fructe uscate

Postat de Criss

Guguluf cu fructe uscate

Se bat albusurile spuma tare. Se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul si spuma e lucioasa si tare, se adauga uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.09.2010, 19:31
Uite ca sunt si eu prima o dataasa ca vin cu furci cu tot.,mai ales ca are si smochine proaspete.yammmmmm
la 09.09.2010, 19:33
ce pufos...si eu am mai folosit glazura duo din comert..s buna si aspectoasa
la 09.09.2010, 19:34
Super!
la 09.09.2010, 20:36
Eiiiiiiii bravo minunat arata
la 09.09.2010, 20:42
ti-am spus ca azi vin la tine?????

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking