Chec cu spuma de visine

Postat de Julie in Prajituri
27 Mai 2011 | 6564 vizualizari
Chec cu spuma de visine

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 50 g margarina sau unt, 
  • esenta de vanilie,
  • 6 linguri faina,
  • 1 praf de copt.
  • Umplutura:
  • 1 cana visine ( congelate sau proaspete),
  • 200 g smantana pt frisca,
  •  3-4 linguri zahar pudra,
  • 3-4 linguri zahar tos,
  • 1 lingurita gelatina.

Mod de preparare

Blat:

Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta, margarina topita ( si racita), iar la sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se toarna aluatul intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt; se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.

Umplutura:

Visinele se amesteca cu zaharul tos si 2 linguri apa. Se pun apoi pe foc si se lasa sa fiarba 8-10 minute. Se scot cu o spumiera si se scurg bine de zeama. Se paseaza apoi cu blenderul si se lasa sa se raceasca. Zeama ramasa de la visine se lasa sa fiarba in continuare pana se leaga ca un sos. Cu el vom stropi checul la final.

Smantana se bate cu zaharul farin pana se obtine frisca. Se amesteca apoi cu piureul de visine si cu gelatina, dizolvata in 1 lingura apa si topita pe baie de aburi.

Se tapeteaza cu folie alimentara o tava de chec, se pune primul blat, se intinde spuma de visine, se aseaza blatul ramas si se da la rece pana se incheaga crema. Checul se taie in felii si se serveste stropit cu sosul de visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu spuma de visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cornulete cu untura si iaurt super, super fragede

Postat de rocsi_1612

Cornulete cu untura si iaurt super, super fragede

Cum se prepara Cornulete cu untura si iaurt super, super fragede Aluatul: Intr-un vas punem untura, oul, zaharul, praful de sare si le mixam pana obtinem o crema. Incorporam iaurtul,...

Citeste continuarea

Negresa cu bezea - reteta 400

Postat de Criss

Negresa cu bezea - reteta 400

Intr-un bol se bate untul moale impreuna cu zaharul, pana se spumeaza. Se adauga apoi galbenusurile de oua pe rand si se mixeaza. Se adauga apoi laptele alternand cu faina amestecata cu cacao si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2011, 13:37
Sunt prima! SUNT PRIMA!mananc tot!
la 27.05.2011, 13:39
bun bun
la 27.05.2011, 13:39
minunat
la 27.05.2011, 13:42
minunat
la 27.05.2011, 13:49
mai da ce bunatati ai mai facut!!!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking