Chec de griş

Postat de Gouda in Dulciuri
21 Noi 2010 | 6935 vizualizari
Chec de  griş

Chec de origine rusă cu mac.

Ingrediente

  • 250 g griş
  • 200 ml lapte 2,5 %
  • 200 g zahăr
  • 2 ouă
  • 0,5 lingură bicarbonat de sodiu stins
  • 200 g făină
  • 120 g mac
  • ulei pentru uns tava

Mod de preparare

  Grişul se amestecă cu laptele şi se lasă pe 1 oră.

  Ouăle se bat cu zahăr, apoi se adugă grişul înmuiat, se amestecă bine.

  Apoi se introduce făina, bicarbonatul de sodiu stins, macul şi se amestecă bime. Se unge forma de copt cu ulei, se toarnă compoziţia şi direct pleacă la copt pe 45-50 minute.

  Poooftă mare la dulce!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de griş" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chec aperitiv cu carne tocata

Postat de panacris

Chec aperitiv cu carne tocata

Ceapa curățată și tocată mărunt se pune la dinstuit cu puțină apă și ulei de măsline, se adaugă apoi ardeiul kapia tocat mărunt, țelina apoi de asemenea tocată, usturoiul...

Citeste continuarea

Chec cu branza si jeleu de zmeura

Postat de simona72

Chec cu branza si jeleu de zmeura

Mixam ouale intregi cu un parf de sare si zaharul pana ouale se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Se adauga in fir subtire uleiul, ca la maioneza, in timp ce mixam ouale. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2010, 23:32
ce frumos e!!
cred ca trebuie sa faci o modificare, e scris faina de doua ori si grisul deloc. pe ce se lasa o ora?
la 21.11.2010, 23:35
doamna profesoara Gaby ati venit cu corectura ? de retinut sa te chem cand scriu reteta in graba
la 21.11.2010, 23:36
Foarte bine arata si reteta e interesanta
la 21.11.2010, 23:37
Oooo bun de tot!
la 21.11.2010, 23:51
mmmmmm...reteta de incercat ! cred ca grisul e 200 g. 5 furculite de la mine

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking