Ingrediente
- pt chec:
- 3 oua
- 1 praf de sare
- 3 felii de sunca de pui
- 2 linguri branza proaspata cu 0,2% grasime
- 2 linguri tarate de ovaz
- 2 linguri tarate de secara
- 1 lingura amidon alimentar
- 1 lingurita praf de copt
- cateva ciupituri de piper
- 1 lingurita ulei de masline pt uns tava
- 2 ciupituri faina pt uns tava
- pt sosul de iaurt:
- 200 gr iaurt cu 0% grasime
- 1 praf de sare si piper
- 1 lingurita ulei de masline
- cateva frunze proaspete de menta
- 1 bucatica de castravete Fabio
Mod de preparare
Pt chec: separam albusurile de balbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam treptat cate un galbenus in timp ce continuam mixarea. Adaugam branza si sunca de pui taiata cubulete si amestecam de data aceasta incet, cu un tel. Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, taratele, amidonul si praful de copt. Le adaugam peste ingredientele umede si amestecam incet cu telul. Compozitia rezultata o punem intr-o tava de chec, unsa cu un strop de ulei de masline si pudrata cu putina faina. Presaram putin piper deasupra. Dam tava la cuptorul incins la 160-170 grade pt 20 minute, pana s-a rumenit frumos.
Pt sos:curatam castravetele si-l taiem cubulete mici. Taiem frunzele de menta cat mai marunt, le amestecam cu iaurtul, castravetele, sare si piper dupa gust si un strop de ulei de masline. cand checul s-a racit, il taiem felii si-l servim cu sosul de iaurt.
Sa va fie de bine!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec dietetic cu sos de iaurt cu menta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|