Chec dietetic cu sos de iaurt cu menta

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
29 Mar 2014 | 3984 vizualizari
Chec dietetic cu sos de iaurt cu menta

Am cautata si citit retete pentru diete si am personalizat-o putin, adica, cred ca fiecare isi poate face propria reteta in functie de gustul fiecaruia...De exemplu, acest chec aperitiv mie mi se pare potrivit cu un sos alaturi, iar ingredientele sosului nu trebuie decat sa aduca un plus de aroma si textura...

Ingrediente

  • pt chec:
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 3 felii de sunca de pui
  • 2 linguri branza proaspata cu 0,2% grasime
  • 2 linguri tarate de ovaz
  • 2 linguri tarate de secara
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 lingurita praf de copt
  • cateva ciupituri de piper
  • 1 lingurita ulei de masline pt uns tava
  • 2 ciupituri faina pt uns tava
  • pt sosul de iaurt:
  • 200 gr iaurt cu 0% grasime
  • 1 praf de sare si piper
  • 1 lingurita ulei de masline
  • cateva frunze proaspete de menta
  • 1 bucatica de castravete Fabio

Mod de preparare

Pt chec: separam albusurile de balbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam treptat cate un galbenus in timp ce continuam mixarea. Adaugam branza si sunca de pui taiata cubulete si amestecam de data aceasta incet, cu un tel. Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, taratele, amidonul si praful de copt. Le adaugam peste ingredientele umede si amestecam incet cu telul. Compozitia rezultata o punem intr-o tava de chec, unsa cu un strop de ulei de masline si pudrata cu putina faina. Presaram putin piper deasupra. Dam tava la cuptorul incins la 160-170 grade pt 20 minute, pana s-a rumenit frumos. 

Pt sos:curatam castravetele si-l taiem cubulete mici. Taiem frunzele de menta cat mai marunt, le amestecam cu iaurtul, castravetele, sare si piper dupa gust si un strop de ulei de masline. cand checul s-a racit, il taiem felii si-l servim cu sosul de iaurt.

Sa va fie de bine!!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec dietetic cu sos de iaurt cu menta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pateu cu ficat de pui

Postat de Lia1

Pateu cu ficat de pui

1.Ficateii se spala si se curate de pielite Se scurg bine si, ca sa se duca din gustul usor amarui, se pun la marinat pentru minim 1 ora (la frigider) in lapte cat sa-i cuprinda + 2 catei de...

Citeste continuarea

Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână

Postat de Zamfira

Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână

Pregatirea aluatului Framantam faina cu untul foarte rece si adaugam putina sare. Adaugam 2 oua intregi si 50 ml apa foarte rece. Tapetam cu grasime si faina o tava de tarta sau o forma...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2014, 19:44
Mai lipsesc castravetii mei Glumesc! Super chec!
la 29.03.2014, 19:47
Ce bine s-ar potrivi tzatziki!
la 29.03.2014, 19:50
imi place!
la 29.03.2014, 19:54
Esti la dieta? Arata tare bine!
la 29.03.2014, 19:58

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking