Chec din albusuri cu coaja de portocala confiata

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
4 Feb 2012 | 4760 vizualizari
Chec din albusuri cu coaja de portocala confiata

M-am inspirat de la checul Gabytei,am modificat putin si a iesit un chec delicios!!!Am zis daca tot am castigat forma de bradut de la Decorix,cand a fost aniversarea site-ului Bucataras.ro,sa o si folosesc ,sa vad si eu cum e sa folosesti o tava de silicon(desi mai am tavi de silicon si inca nu le-am folosit).Chiar mi-a placut aceasta tava si chiar se merita sa va achizitionati forme de silicon,se desprind asa usor prajiturile din ele si se curata si foarte usor.Multumesc pentru premiu,multumesc pentru reteta draga fata:-*!!!!

Ingrediente

  • 5 albusuri de ou
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 4-5 linguri lapte
  • 7-8 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • jumatate lingurita praf de copt
  • jumatate lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 esenta rom
  • 1 lingurita coaja de portocala rasa
  • 2 lingurite cacao
  • 2 linguri coaja de portocala confiata

Mod de preparare

Mixam albusurile spuma.

Punem apoi zaharul si le frecam pana ce acesta se topeste.

Adaugam uleiul , laptele si le incorporam.

Bicarbonatul si praful de copt le stingem cu putina zeama de lamaie sau otet si le turnam peste albusuri.

Apoi presaram un praf de sare ,esenta de rom,coaja rasa de portocala si faina treptat.

Luam putina compozitie in alt vas si o amestecam cu cacaua(e de preferat sa luati din compozitie cand nu puneti inca toata faina).

Tava de silicon(asa am folosit eu,dar puteti folosi orice tava) o ungem bine de tot cu margarina.

Turnam compozitia alba,iar pe alocuri punem compozitia de cacao.

Deasupra punem bucatile de coaja de portocala confiata si dam tava in cuptorul incins.

Coacem checul la o temperatura potrivita si facem testul cu scobitoarea sa vedem cand este gata.

Il scoateti si il lasati sa se raceasca apoi serviti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri cu coaja de portocala confiata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu piure de castane

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu piure de castane

Blatul: Intr-un bol se pun ouale, praful de sare si zaharul. Se mixeaza timp de 10 minute pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Se adauga esentele, piureul de castane zdrobit usor si...

Citeste continuarea

Strudel cu prune

Postat de merisor67

Strudel cu prune

Lasam foile de placinta sa se decongeleze la temperatura camerei. Spargem prunele si le indepartam samburii. Daca sunt mari le taiem in patru, iar pe cele mai mici in doua. Rasnim zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2012, 20:12
foarte frumos si bun....
la 04.02.2012, 20:12
ce-mi place forma.
la 04.02.2012, 20:18
ce frumos ti-a iesit
la 04.02.2012, 20:25
la 04.02.2012, 20:25
frumos si delicios

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking